Tijdschrift

Het tweemaandelijkse tijdschrift Revista Latina is een ruim georienteerd, informatief blad dat in reportages, commentaren, interviews en achtergrondbijdragen de actuele stand van zaken in zowel Spanje als Latijns-Amerika belicht.

ILSE LOGIE

Het tijdschrift staat in principe open voor meerdere talen, maar doorgaans zijn de artikelen in het Nederlands of in het Spaans gesteld. Het blad is al aan zijn tweede jaargang toe, en in het mei/juni-nummer pakt het uit met een primeur. Naar aanleiding van de recente opstand in de Mexicaanse deelstaat Chiapas had Revista Latina namelijk een exclusief onderhoud met de berucht geworden aanvoerder van het Zapatistische Bevrijdingsleger, subcommandante Marcos, de man met de eeuwige bivakmuts die de wereld met de neus op de schaduwzijden van de drastische moderniseringspolitiek van zijn land drukte.

Na 42 jaar ballingschap keerde de Paraguayaanse auteur Augusto Roa Bastos naar zijn vaderland terug, voor Revista Latina een gelegenheid om deze man, tevens lid van de commissie belast met het onderzoek naar de 'Horror-archieven' van dictator Stroessner, te gaan opzoeken. Wat de literatuur betreft, zijn er gesprekken met de tussen Nederland en Zuid-Amerika pendelende schrijfster Fleur Bourgonje, en met de in Spanje erg succesvolle Adelaida Garcia Morales. Recent verschenen boeken over Spanje en Latijns-Amerika worden gesignaleerd of besproken. Tot slot is er een activiteitenkalender die, jammer wellicht, alleen op Nederland betrekking heeft.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden