RecensieThe Last Ferry

‘The Last Ferry’ is een suffe thriller vol oninteressante personages

In The Last Ferry zitten de dialogen vol clichés. Beeld
In The Last Ferry zitten de dialogen vol clichés.

The Last Ferry
Regie: Ramon O. Torres
Met Gabriel Sloyer, Myles Clohessy, Ramon O. Torres
★★☆☆☆

Een goed signaal dat queer-cinema steeds meer in de mainstream belandt, is dat er in die traditie inmiddels ook gewoon zeer matige doorsnee-thrillers gebrouwen worden. Zoals ‘The Last Ferry’, een titel die beter bij een pastiche zou passen dan bij een film die een serieuze thriller pretendeert te zijn.

Joseph Torres is een jonge advocaat in Manhattan met, wonderlijk genoeg, nauwelijks sociale vaardigheden, die zichzelf trakteert op een weekend Fire Island. Vrienden heeft hij niet en het New Yorkse uitgaansleven trekt hem al helemaal niet. Hoe anders is het op Fire Island, waar Joseph met de eerste jongeman die hij ontmoet op een afgelegen plek belandt. Die jongen heeft echter wat anders in gedachten en berooft hem van al z’n spullen. Gelukkig wordt Joseph geholpen, maar terwijl hij in de dagen erna te gast is in het vakantiehuis van zijn nieuwe kennis, begint hij te vermoeden dat ook hier niet alles in de haak is.

Geen enkel intiem moment

Het zouden ingrediënten kunnen zijn van een spannende thriller maar op de een of andere vernuftige manier weet regisseur Ramon O. Torres er toch een suffe bende van te maken. De film speelt zich geheel af binnen een groepje mannen die elkaar nota bene al langere tijd kennen – behalve nieuwkomer Joseph dan – maar de film weet nauwelijks één intiem moment te creëren.

Sterker nog, je leert niet één personage echt kennen. Deels ligt dat aan het gebrekkige acteren, waardoor je geen toegang krijgt tot het gevoelsleven van de personages, maar het ligt ook aan de chronisch oninteressante dialogen. Die bovendien vol clichés zitten.

Het is ook Joseph’s naïviteit die je voortdurend uit de realiteit van de film haalt: zelfs de meest verstokte narcist zou opmerken dat hier gevaar dreigt en zou daarnaar handelen. Maar Joseph laat zich slaafs van het kastje naar de muur bonjouren. Vermoedelijk wilde The Last Ferry graag in de traditie staan van de meesterlijke en broeierige queer-thriller ‘Stranger by the Lake’ van een paar jaar geleden, maar bij het vuur van die film is dit slechts een waakvlammetje.

Lees ook:

‘I May Destroy You’ is een indrukwekkend verhaal over de (vervaagde) grenzen van de seksualiteit

Is het haar fantasie, of is Arabella tijdens een avondje uit verkracht? Het twaalfdelige ‘I May Destroy You’ is een indrukwekkend verhaal over de (vervaagde) grenzen van de seksualiteit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden