Dansvoorstelling WAVE - Another Kind of Blue

CultuurtipZien

Surfen op golven van dans en techniek

Dansvoorstelling WAVE - Another Kind of BlueBeeld David Middendorp, Matthijs Brussaard en Tom Schouw

De voorstelling Wave is een kruisbestuiving tussen dans en techniek. Op het podium zie je dansers van vlees en bloed omgeven door technische- en belichtingshoogstandjes.

Eline Crijns

Een blik op de lijst met makers van Wave is genoeg om te beseffen dat het hier niet om een ‘gewone’ moderne dansvoorstelling gaat. Naast de choreograaf, dansers en muzikanten is er ook een line-up onder de kopjes ‘techniek’, ‘visuals’, ‘drones’ en ‘hardware-ondersteuning’.

De avondvullende voorstelling bestaat uit vier choreografieën: Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en HandsON Stage. Samen verbeelden ze het thema van Wave: ‘Leven op de golven van ons bestaan, met aan de ene kant de innerlijke gemoedsbewegingen tussen blijdschap en verdriet en aan de andere kant de cyclische bewegingen van de natuur.’

Voor het oog van de toeschouwer ontvouwt zich een schouwspel waarbij de grenzen tussen mens en techniek in elkaar overvloeien. Je weet – letterlijk – niet wat je ziet. De golfbewegingen van de dansers worden als het ware digitaal verlengd en belicht.

Zo is er een choreografie waarbij de danser met zijn bewegingen een hele vloot drones aanstuurt die zijn bewegingen volgen – of wordt de danser op zijn beurt omcirkeld? Of wat te denken van een dans waarin de dialoog wordt aangegaan met zandpatronen en geluidsgolven?

De makers van Wave, verenigd in stichting Another Kind of Blue, willen reflecteren op de wereld die beheerst wordt door technologie. Het visuele spektakel belooft een aantrekkelijke avond uit voor jong en oud, dansliefhebber of (nog) niet. David Middendorp is choreograaf en artistiek leider van Wave en haalde als danser in 2014 de finale van America’s Got Talent.

Wave toert door theaters in het land vanaf 25 november tot en met 5 maart 2022. Kaarten via anotherkindofblue.nl

Lees ook:

Dansen met een zwerm drones

Choreograaf David Middendorp, finalist van ‘America’s Got Talent’ in 2014, onderzoekt in ‘Flirt With Reality’ hoe menselijke emoties en technologie zich tot elkaar verhouden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden