Review

Speciaal

SONGWRITER

Hans Kroon

Aardige komedie waarin de countryzangers Kristofferson en Nelson vooral zichzelf spelen. Samen bestrijden ze een op geld beluste platenbaas.

SHADOWLANDS

Regie: Richard Attenborough; Engeland, 1993. Met Anthony Hopkins, Debra Winger en Joseph Mazzello. Nederland 2, 20.50-22.55 uur.

Mooi en ontroerend melodrama is gebaseerd op het leven van de schrijver, theoloog en geleerde C. S. Lewis. In de jaren vijftig geeft hij in Oxford college over de Middeleeuwse dichtkunst. Hij woont met zijn broer nog steeds in het huis waarin hij opgroeide en wordt door zijn huishoudster in de watten gelegd. Lewis' gezapige leven komt op zijn kop te staan wanneer hij verliefd wordt op de dynamische Amerikaanse dichteres Joy Gresham.

MAD DOG AND GLORY

Regie: John McNaughton; USA, 1993. Met Robert De Niro, Bill Murray en Uma Thurman. RTL 4, 21.05-22.50 uur.

Fraai geacteerde misdaadkomedie. Een verlegen politiefotograaf redt het leven van een maffiabaas. Als beloning mag hij zich een week vermaken met een mooie dame.

THE WRONG MAN

Regie: Jim McBride; USA, 1992. Met Rosanna Arquette, John Lithgow en Kevin Anderson. Duitsland 2, 22.15-00.00 uur.

Aardige thriller. Een voortvluchtige matroos wordt geholpen door een Amerikaan. Met diens lief nemen ze de wijk naar Guatemala. Daar raken ze verstrikt in een driehoeksverhouding.

MAD MAX II

Regie: George Miller; Australië, 1981. Met Mel Gibson. Veronica, 22.20-00.00 uur.

Vooral door zijn vormgeving geroemde science fiction-fantasie. In de post-nucleaire wereld strijden gemotoriseerde benden om de heerschappij over de schaarse olievoorraden.

THE APARTMENT

Regie: Billy Wilder; USA, 1960. Met Jack Lemmon, Shirley MacLaine en Fred MacMurray. Nederland 3, 22.57-01.02 uur.

Voortreffelijke zwarte komedie. Een op promotie beluste kantoorklerk laat zijn meerderen gebruik maken van zijn appartement. Daar kunnen ze hun liefjes ontvangen. Het wordt problematisch als hij verliefd wordt op de minnares van zijn baas.

WOMEN IN LOVE

Regie: Kenn Russell; Engeland, 1969. Met Glenda Jackson, Oliver Reed en Alan Bates. Duitsland 1, 00.50-02.55 uur.

Degelijke film naar de gelijknamige roman van D. H. Lawrence leverde Jackson een Oscar op. Fameus is de scène waarin Reed en Bates in hun blootje worstelen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden