Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Trouw-journalist Ruud Verdonck beschrijft in zijn roman 'Alles voor Oranje' wat er allemaal mis kan gaan tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Nederland en België. Ontbijt TV praat met hem. Verder aandacht voor de Oscar-uitreiking, die de afgelopen nacht plaatsvond. Het Maxima-journaal belicht de schoonfamilie van kroonprins Willem-Alexander (07.27 uur, Ned 1).

In 2Vandaag aandacht voor de uitslag van de gisteren gehouden Russische presidentsverkiezingen. Verder een portret van Dirk Scheringa, algemeen directeur van de Frisia-voorschotbank en bekend als sponsor van de voetbalclub AZ uit Alkmaar. Daarnaast een 'onthullende' reportage over het faillissement van het oude Daf. De rol van de accountant staat hierbij centraal (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk heeft een interview met Paul van Buitenen. Deze Europese ambtenaar, die in 1998 fraude binnen de Europese Commissie aan het licht bracht, verlaat Brussel definitief (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Urbania portretten van een van de oprichtsters van een Russische volksdansgroep in Rotterdam, een in Amsterdam en omstreken bekende kruidenier in producten uit het Middellandse-Zeegebied en een illegaal in Nederland verblijvende, eenbenige Marokkaan die luistert naar de naam 'Appie' (19.57 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Het Jongeren Lagerhuis zijn de stellingen: scholieren moeten zelf vervuilde scholen schoonmaken, een boekje met zelfdodingstips moet verboden worden en wie niet met internet werkt mist de boot (16.54 uur, Ned. 3).

Te gast bij Andries Knevel in Het Elfde Uur zijn RPF-fractievoorzitter Leen van Dijke, die eerder deze maand een bezoek bracht aan Tsjetsjeense vluchtelingenkampen, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die een omstreden hoofdrol speelde tijdens een gijzeling in het Limburgse Helden, en minister Van Aartsen van buitenlandse zaken, die terugblikt op de westerse luchtaanvallen op Kosovo en de presidentsverkiezingen in Rusland (22.10 uur, Ned. 2).

Barend & Van Dorp ontvangen Ajax-voorzitter Michael van Praag (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

In beide edities van het Sportjournaal een voorbeschouwing op de oefeninterland België-Nederland, die woensdag wordt gespeeld (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Studio NOS heeft beelden van Spaans, Italiaans en Engels competitievoetbal en van de basketbalwedstrijd Amsterdam-Rotterdam (23.00 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Peter Hartkamp vertelt in Man bijt hond over zijn evangelisatiecursus 'Aanstekelijk christen'. Verder een reportage over een hengelsportbeurs. En Frits Lambregts blikt terug op het lied 'Voorwaarts en niet vergeten', dat hij zong tijdens de herdenkingsdienst voor Joop den Uyl in 1987 (19.00 uur, Ned. 1).

'Hertenkamp'-acteurs Hendrien Adams en Jenny Mijnhijmer nemen het in Triviant op tegen Mouna Goeman Borgesius en Sjoerd Pleijsier uit 'Toen was geluk nog heel gewoon' (19.58 uur, Ned. 2).

RADIO

In De Avro op 1 een gesprek met Willemijn Verloop. Zij brak haar diplomatieke loopbaan af en begon met War Child Nederland. Deze stichting wil met muziek en kunst oorlogskinderen helpen hun ervaringen te verwerken. Verder een gesprek met Nilgün Yerli over haar boek 'Turkse Troel' en haar nieuwe theatershow 'Wat zeg ik'. De Vlaamse zanger Willem Vermandere spreekt over zijn zojuist verschenen eerste boek 'Thuis en nog veel verder' (13.30 uur, Radio 1).

Joost Swarte praat in Opium over zijn leven en werk. De striptekenaar, architect, illustrator en ontwerper neemt zijn favoriete muziek mee. Daarnaast een gesprek met Willem Laanstra, die een tentoonstelling samenstelde rond de stadsschilder J.C.K. Klinkenberg (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden