Review

Snorkerigheid van de bovenste plank, maar geen nieuwe feiten

Randall Sullivan: 'O. J. Simpson - Schuldig of onschuldig'. Luitingh Sijthoff, Amsterdam; 159 blz. - ¿ 19,90.

BERT VAN PANHUIS

Zo was er enkele weken na de sensationele arrestatie van Simpson voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole en haar huisvriend Ron Goldman al een biografietje over hem in elkaar gestampt. Eind vorig jaar deed Faye Resnick letterlijk een boekje open over haar vriendschap met Nicole en begin dit jaar kwam de verdachte zelf met 'I wanna tell you', waarin hij zich verdedigt.

Nu is de Nederlandse vertaling verschenen van Randall Sullivans 'Unreasonable Doubt' - een titel die een woordspeling bevat op een Amerikaanse rechtsterm. De uitgever hier wist niet verder te komen dan 'Schuldig of onschuldig'.

Sullivans boek is een bundeling van de artikelen die hij voor het (Amerikaanse) weekblad Rolling Stone schreef. Hij heeft een soepele pen, maar biedt voor de geïnteresseerde in de zaak geen nieuwe feiten. En hij doet zo dikwijls een zijdelingse stap, dat men verdrinkt in de namen die er in feite niet toe doen. De 'Wie-is-wie' achterin is zeker niet overbodig.

De uitgeverskreet 'het definitieve verhaal over dé moordzaak van de eeuw' (daar zijn nog wel een paar andere namen van schurken bij in te vullen) is snorkerigheid van de bovenste plank.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden