Sluip door, kruip door

Hanneke Jansen

Nog een topper voor de feestdagen is ’Assassin’s Creed’. Als speler kruip je in de huid van Altaïr, een Middeleeuwse sluipmoordenaar. Altaïr moet na een mislukte missie helemaal opnieuw beginnen om weer in de gratie te komen bij zijn baas. Aan jou de taak om de negen koppen die op zijn lijstje staan te laten rollen.

De graphics lieten liefhebbers al maanden watertanden en de omgeving is echt overweldigend. De mensenmassa’s, de prachtige gebouwen en de gedetailleerde omgeving. Het is al een belevenis op zich om alleen maar rond te lopen. Overal kun je opklimmen: voor Altaïr is zelfs het smalste richeltje begaanbaar. De stad is je speelterrein.

Maar als sluipmoordenaar heb je natuurlijk een missie: je doelwit ombrengen. Hiervoor verzamel je eerst de nodige informatie, door gesprekken af te luisteren of een boodschap te onderscheppen. Eenmaal klaar om toe te slaan heb je verschillende wapens tot je beschikking. En na de liquidatie is het natuurlijk zaak om zo snel en onopvallend mogelijk de plaats delict te verlaten.

Ontwikkelaar Ubisoft heeft al laten weten dat Assassin’s Creed het eerste deel is van een trilogie. Aan het avontuur van de sluipmoordenaar zit dan ook een futuristisch staartje. Assassin’s Creed is beschikbaar voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Wie het spel op de pc wil spelen, zal nog even geduld moeten hebben. Deze versie komt in 2008 uit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden