null Beeld
Beeld

RecensieJeugdboek

Schildpadje Milo is onvervangbaar

Frisse, zomerse beelden bieden een mooi contrast met de droevige hoofdpersoon die zijn overleden huisdier terug wil.

Bas Maliepaard

‘Het is net alsof mijn buik zijn kleine teen heeft gestoten tegen de tafelpoot. Het is net alsof mijn hart is uitgegleden op de gladde tegels van het zwembad.’

In die kinderlijke en daardoor rake beeldspraak drukt de naamloze jongen in dit ontroerende prentenboek zijn verdriet om zijn overleden schildpadje Milo uit. Van zijn moeder mag hij een nieuw huisdier. Waarom neemt hij geen paard, hond of leeuw?

Op de prachtige tekeningen van Sanne te Loo zien we hoe de jongen zich Milo voorstelt als paard, hond of leeuw. Een komische noot, die ook duidelijk maakt dat het jochie geen ander huisdier wil: hij wil Milo terug. In heel het kleurrijke boek zoekt Te Loo, met oog voor detail, het contrast met de tekst op en dat werkt goed: de paarse en gele ondertoon geven de beelden een frisse, zomerse sfeer, waartegen het droeve gezicht van de hoofdpersoon extra afsteekt.

Pim Lammers beschrijft empathisch hoe de jongen met zijn verdriet blijft rondlopen tot zijn moeder hem op een verrassende en grappige manier troost.

null Beeld

Pim Lammers
Ik mis Milo
Ill. Sanne te Loo
Querido; 26 blz. € 15,99
Vanaf 5 jaar

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden