BoekrecensieKookboeken
Puur natuur koken voor een fitter brein
Door de coronaperiode had orthomoleculair natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga tijd om haar nieuwste boek te schrijven. Dit keer richt ze zich op het vitale brein.
Wie haar werk kent, weet dat Dijkinga niet over één nacht ijs gaat. Dus zit ook dit vuistdikke kookboek (406 blz!) vol kennis en weetjes. Ideaal voor mensen met interesse voor de impact van bepaald voedsel op je lichaam, zeker als je kampt met gezondheidsissues.
Zo zijn er recepten, zoals aardappelmuffins, om meer eiwitten binnen te krijgen – goed voor het ouder wordende lijf. Of bloeddrukverlagende en vaatversterkende voeding, zoals een espresso-amandeltaartje. De ingrediënten zijn puur natuur, onbespoten en het liefst lokaal bij elkaar gescharreld.
In het tweede deel staat zinnige informatie over wat bepaalde voedingsstoffen voor je brein en lijf kunnen betekenen. Dijkinga beoogt niet alleen een positief effect voor je brein, maar ook voor je gewicht, stemming, darmgezondheid, stressbestendigheid en je slaap. Een aanrader voor deze januarimaand.
Je brein vitaal - Met elke hap een gezonde stap
Rineke Dijkinga, € 29,95, verkrijgbaar bij de boekhandel of www.rinekedijkinga.nl