BoekrecensieKookboeken

Puur natuur koken voor een fitter brein

null Beeld

Door de coronaperiode had orthomoleculair natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga tijd om haar nieuwste boek te schrijven. Dit keer richt ze zich op het vitale brein.

Dana Ploeger

Wie haar werk kent, weet dat Dijkinga niet over één nacht ijs gaat. Dus zit ook dit vuistdikke kookboek (406 blz!) vol kennis en weetjes. Ideaal voor mensen met interesse voor de impact van bepaald voedsel op je lichaam, zeker als je kampt met gezondheidsissues.

Zo zijn er recepten, zoals aardappelmuffins, om meer eiwitten binnen te krijgen – goed voor het ouder wordende lijf. Of bloeddrukverlagende en vaatversterkende voeding, zoals een espresso-amandeltaartje. De ingrediënten zijn puur natuur, onbespoten en het liefst lokaal bij elkaar gescharreld.

In het tweede deel staat zinnige informatie over wat bepaalde voedingsstoffen voor je brein en lijf kunnen betekenen. Dijkinga beoogt niet alleen een positief effect voor je brein, maar ook voor je gewicht, stemming, darmgezondheid, stressbestendigheid en je slaap. Een aanrader voor deze januarimaand.

null Beeld

Je brein vitaal - Met elke hap een gezonde stap

Rineke Dijkinga, € 29,95, verkrijgbaar bij de boekhandel of www.rinekedijkinga.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden