TipsZien horen volgen doen

Poldercowboys op tournee met Lucky Luuk

De drie poldercowboys uit familievoorstelling en houwtje-touwtje-westernspektakel Lucky Luuk. Beeld
De drie poldercowboys uit familievoorstelling en houwtje-touwtje-westernspektakel Lucky Luuk.
Maaike Bos

ZIEN
LUCKY LUUK

Familievoorstelling Meneer Monster (4+)
t/m 1 mei

Wie vroeger Lucky Luke las, geeft het vast een generatie door. Jeugdtheatercollectief Meneer Monster (De Waanzinnige Boomhut, De Gruffalo) inspireerde er een fysieke voorstelling op, vol meerstemmige westernliedjes. Drie poldercowboys voelen zich stoer maar schrikken al gauw van hun eigen schaduw. Dit houtje-touwtje-westernspektakel Lucky Luuk gaat eerst op tournee en speelt 9 juli t/m 7 augustus ook in het Amsterdamse Bostheater, zie de speellijst via Meneermonster.com.

HOREN
IN DE BAN VAN DE BAS

James Oesi & Naardens Kamerorkest
De Duif, Amsterdam
19 maart

‘Bij een man als ­James Oesi (Londen, 1988) weet je dat-ie er staat, dat het klinkt, en dat de contrabas een solisteninstrument is’, beschreef NPO ­Radio 4-presentator Hans Haffmans hem. Oesi speelt stukken voor contrabas solo, en speelt samen met het Naardens Kamer­orkest werk van Nino Rota, de Italiaanse componist bekend van de filmmuziek voor The Godfather-trilogie en de films van ­Federico Fellini. Kaarten voor het concert zijn te ­bestellen via Nako.nl.

Het hanami, ‘bloesemkijken’, heeft in Japan een diepe betekenis. Deze lente staan de roze kersenbloesems centraal in Museum Volkenkunde. Beeld
Het hanami, ‘bloesemkijken’, heeft in Japan een diepe betekenis. Deze lente staan de roze kersenbloesems centraal in Museum Volkenkunde.

ZIEN
HANAMI 2022

Museum Volkenkunde, Leiden
t/m 8 mei

In vrede kijken naar de vergankelijkheid: dat is wat anders dan oorlog. Deze lente staan de roze kersenbloesems weer centraal in Museum Volkenkunde. Het hanami, ‘bloesemkijken’, heeft in Japan een diepe betekenis. Op het museumterrein gaan de door Japan geschonken kersenbomen (sakura) ook prachtig wit of roze bloeien. In de gratis buiten- en binnenexpo zijn unieke hanami-prenten, -picknicksets en andere curiosa te zien. Vanaf de schemering wordt het museumgebouw zelf roze aangelicht. Meer bloesem-informatie vindt u op Volkenkunde.nl.

Eric Vloeimans met Licks & Brains Beeld
Eric Vloeimans met Licks & Brains

HOREN
ERIC VLOEIMANS, LICKS&BRAINS EN ROLF DELFOS

april t/m mei

De beroemde trompettist Eric Vloeimans heeft bigband Licks & Brains uitgenodigd voor een concertreeks. De achttienkoppige soul-funk-jazz-band giet de composities van Vloeimans in een swingend, groots en energiek bigband-jasje. Onder leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maakt Licks & Brains muziek à la New Cool Collective, maar dan meer pop en minder latin. Eric Vloeimans speelt ook mee met Licks & Brains’ laatste project Electric Minds. Een muzikale kruisbestuiving. Tickets: Ericvloeimans.nl.

DOEN
KNAPZAKROUTE ANLOO-SCHIPBORG

Nationaal Park Drentsche Aa

Een knapzak krijgt u er niet bij, maar de knapzakroutes zijn een avontuurlijk begrip in Drenthe. Ze voeren niet over de bekende paden maar juist langs de meest bijzondere plekjes. De route Anloo-Schipborg K60 loopt door het stroomdal van de Drentsche Aa en langs het karakteristieke, Middeleeuwse esdorpenlandschap (dorpen op hoge zandgronden met geconcentreerde bebouwing). De lange route (15 km) is te splitsen in de lus Anloo (5,5 km) en lus Schipborg (9,5 km). Zie de route(s) op Eindjeomindrenthe.nl.

Voor ‘Van waste tot beest’ heeft waarin bioloog en kunstenares Arike Gill zwerfafval geordend, beschreven, gedetermineerd en getekend zoals ook met diersoorten gebeurt Beeld Arike Gill
Voor ‘Van waste tot beest’ heeft waarin bioloog en kunstenares Arike Gill zwerfafval geordend, beschreven, gedetermineerd en getekend zoals ook met diersoorten gebeurtBeeld Arike Gill

DOEN
NATUURSPREEKUUR - VAN BOT TOT BLOEM

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Elke eerste woensdagmiddag van de maand

Heeft u een fossiel gevonden, veren, een botje of andere natuurvondsten? Neem ze mee naar het Natuurspreekuur en laat een expert ze beoordelen. Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft ook andere verrassende activiteiten en tentoonstellingen. Zoals dit weekend voor het laatst: Van waste tot beest, waarin bioloog en kunstenares Arike Gill zwerfafval heeft geordend, beschreven, gedetermineerd en getekend zoals ook met diersoorten gebeurt. Zie ‘Wat is er te doen’ op Hetnatuurhistorisch.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden