Review

Plezierig kabbelen naar romantisch einde

Jann Ruyters

Regie: Gary Winnick. Met Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave.

Wie niet meer weet hoe het verder moet met de liefde, wendt zich tot Shakespeare. Of eigenlijk tot zijn schepping: Julia, uit ’Romeo en Julia’. Wel een beetje vreemd, want toch niet direct iemand die wist hoe het verder moest. De mythe dat meisjes met liefdesverdriet een professor van de universiteit van Verona schrijven voor advies inspireerde Elvis Costello eerder al tot een album: ’The Juliet Letters’.

Ook in ’Letters to Juliet’ draait het om een roep om advies, gericht aan Julia. Deze brief zit achter een steen gemoffeld onder het beroemde balkon in Verona en wordt vijftig jaar na dato gevonden door een Amerikaanse toeriste, die met haar echtgenoot in spe op een weinig succesvolle proefhuwelijksreis is. De brief is afkomstig van een Engels meisje van goede komaf dat haar hart heeft verloren aan een boerse Italiaan. De Amerikaanse schrijft 50 jaar na dato terug dat ze altijd haar hart moet volgen. Even later duikt in Verona dat meisje van toen op, nu een oude dame met een knappe kleinzoon. Gedrieën gaan ze op zoek naar de grote liefde van weleer.

’Letters to Juliet’ paart warme mooie wijngaarden aan warme mooie gezichten. Vanessa Redgrave doolt al enige tijd door haar films alsof ze al lang als een engel op een wolk is aangeland, wat haar in dit zoete drama overigens ook prettig onaantastbaar maakt. Voor wie van het romantische subgenre Engelsen-in-Italië houdt valt er zeker wat te genieten in ’Letters to Juliet’: het kabbelt plezierig romantisch voort tot een plezierig romantisch einde.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden