Pia Douwes lacht om persiflage

(Novum) - Pia Douwes heeft met volle teugen genoten van de persiflage op haar in de musicalparodie 'Forbidden Musicals on tour'. "Mij hebben ze lekker te grazen genomen", lacht de 43-jarige musicalster. "Dat is altijd leuk. Ik heb blijkbaar genoeg stof gegeven."

Acteur Alberto ter Doest neemt de eenzijdige rolkeuze van Douwes op de hak tijdens de show, die tot 13 juni verschillende theaters in Nederland aandoet. De bruinharige nachtegaal speelde in drie producties de titelrol van de musical 'Elisabeth' en bovendien nam ze tot vier keer toe de rol van Milady de Winter aan in '3 Musketiers'. "Ik doe nu telkens twee rollen, dus ik moet maar hard op zoek gaan naar een derde rol, zodat ze me bij de volgende toer weer te pakken kunnen nemen", grapt ze. "Ik wil natuurlijk herhaaldelijk terugkomen."

Ter Doest maakte zich tijdens de voorstelling niet druk om de reactie van Douwes. "Ik had haar gewaarschuwd dat ik haar zou spelen", vertelt de musicalacteur. Douwes zelf was volgens Ter Doest degene die zondagavond bij de première het hardst lachte van het hele publiek. "Pia heeft een leuke avond gehad."

Tijdens een try-out in het Overijsselse Ommen vielen niet alle persiflages bij het publiek in goede aard. Na de religieuze parodie met de titel 'Jesus Christ Super Disney' verliet een enkeling in de pauze de zaal. "We hebben een ontzettend debat over de moslims en islam, maar binnen het katholicisme zijn er ook mensen die zich storen aan dit soort zaken", constateert Ter Doest. "Het feit dat we persifleren betekent niet dat we ertegen zijn. Eigenlijk is dat de kern van wat wij doen: wij kijken op een andere manier naar grote issues zoals Jezus."

Naast Douwes woonden ook andere Nederlandse musicalgrootheden als Ben Cramer en Vera Mann zondag de première bij in het Amsterdamse Werkteater. Doris Baaten, Joke de Kruif, Michael Diederich en Ter Doest parodiëren in de productie de Nederlandse versies van musicals als 'Les Misérables', 'The Lion King', 'Tarzan' en 'Aїda'. Radio-dj Gijs Staverman is de verteller van het stuk.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden