null Beeld
Beeld

RecensieKookboek

Over het kookboek van Jord Althuizen: Kerstbarbecueën in badjas, waarom ook niet?

Van de week sprak ik iemand die een grote tent naast zijn huis wilde plaatsen. Zodat hij met de hele familie coronaproof kon kerstbarbecueën. Een onheilzaam plan natuurlijk, maar de barbecue opstoken om de Kerst een winterse glans te geven, vond ik wel een puik idee. Dan is dit kookboek onmisbaar. Want volgens pyro-culinair avonturier Jord Althuizen is het “pas echt feest als het sist, rookt en grilt”. Ook in petit comité.

Zijn nieuwste boek BBQ Feast on Fire staat vol imposante feestgerechten. Zoals gerookte speenbig en gerookte kalkoen of het showpiece met Flintstone-allure: de braised beef shank, een runderschenkel van 4 kilo die zo’n negen uur op 110 graden indirect wordt gegrild. Daar heb je trouwens wel een speciale barbecue en ‘hickory houtchunks’ (blokken rookhout) voor nodig. Dus schaf het boek op tijd aan: dit vraagt wel wat voorbereiding aan spullen en ingrediënten. Het boek biedt ook (vega) brunchgerechten, zodat u op de sloffen en in de badjas buiten de kerstbrunch bij elkaar kunt grillen. Jord draait er zijn hand niet voor om.

null Beeld
Beeld

Jord Althuizen
Smokey Goodness,
BBQ Feast on Fire

Kosmos Uitgevers;
192 blz. €22,50

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden