Review

Op Bloemendaal zit jong en hip

Op een warme zomeravond schalt op het strand van Bloemendaal aan Zee de muziek uit de luidsprekers. Wie jong is en hip laat zich hier zien. De strandtenten De Kust, De Zomer, Solaris en Woodstock staan er dichtbij elkaar en op zaterdagavond lopen jongeren housend van de ene tent naar de andere.

SIMONKA DE JONG

Bij Solaris met zijn kale interieur van trendy plastic kuipstoeltjes, is de 'big bad solaris burger' te krijgen. Om de sfeer erin te brengen, staat een dj plaatjes te mixen. Hij heeft een strakke zonnebril op en is zichtbaar trots op zijn ontblote bovenlijf vol tatoeages. Als hij een nieuw plaatje op de draaitafel legt trillen zijn vingers. Zenuwen? Hier wordt muziek gedraaid van onder andere 'Pepe Bradock & the Grand brulé's choir'. Een paar eenzame figuren gaan uit hun dak op de met blauw licht beschenen dansvloer.

Verderop bij De Kust gaat het er heel anders aan toe. Daar worden verplichte nummers van Michael Jackson en Madonna gedraaid. De smaakvolle inrichting van houten stoelen en tafels en het lekkere eten trekken veel publiek. Jonge vlotte obers rennen rond en geven met hun zakcomputertjes de bestellingen direct door aan de keuken. Op het terras wordt saté geroosterd en op het strand staat een bar van bamboe waar je op een barkruk van een ijskoud biertje kunt genieten. Een vleugje Cariben op het Nederlandse strand.

De Kust is nieuw dit seizoen. Vroeger zat hier Club Copa Cabana, waar alles mintgroen was. Nu overheerst zeeblauw en staan binnen bizarre planten in enorme zilverkleurige potten. Bij de opening van De Kust was er een groot strandfeest, waar zelfs enkele GTST-sterretjes zich lieten zien. Sindsdien is dit de plek voor mensen die zichzelf willen laten zien.

Op zaterdagavond is het 'Plage dansant' bij De Kust. Dan gaat de betaling met fiches, zit de wijn in plastic bekers en is het eten simpel. Tijdens ons bezoek is er slechts te kiezen uit twee gerechten: 'pasta arabiata' en 'salade met gerookte kip' (beide fl. 17,50). Tien minuten na bestelling staat het eten al op tafel. De salade is heerlijk: verschillende soorten sla, een overdadige hoeveelheid gerookte kip, pijnboompitten en een romige dressing. De penne wordt opgediend met basilicum en een pittige tomatensaus.

Op gewone dagen is er een uitgebreide kaart met onder andere 'carpaccio met parmezaanse kaas en balsamicodressing', 'Zuid-Franse vissoep met rouille', een salade met gerookte zalm en mosterddillesaus en gamba's met knoflooksaus. De gerechten zijn niet zo inventief, maar ze worden met zorg bereid.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden