Review

Ook in première: Íntermission en Ellektra

INTERMISSION

De scheiding van de onzekere John en de mooie Deirdre zet een reeks van gebeurtenissen in gang die verschillende inwoners van Dublin raken.

'Intermission' behelst de periode tussen scheiding en verzoening en onderzoekt hoe onze levens met elkaar verbonden zijn. Deirdre legt het aan met een bankemployé en John doet uit chagrijn mee aan een bankoverval. Het is een mooie rol van Ierlands bekendste gezicht Colm Meaney als de gemene, geweldadige politie-agent Jerry die de overval probeert op te lossen en die dol is op Ierse volksliedjes. De film is alleen te zien in Cinerama, Amsterdam.

ELLEKTRA

De vorig jaar op het filmfestival van Gent in première gegane film Ellektra herinnert aan Tom Barmans 'Anyway the wind blows', zij het dat het mozaïek aan verhalen en personages deze keer in Antwerpen is gesitueerd en dat 'Anyway the wind blows' een betere film is. Debuterend regisseur Mestdagh noemt zelf 'Magnolia' van Paul Thomas Anderson als inspiratiebron. In het wat te pretentievolle 'Ellektra' zijn zeven verloren zielen ieder op andere wijze gehandicapt geraakt. Hulp krijgen ze van een sms-ende reddende engel. De film is te zien in het Filmmuseum, Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden