Review

Oogwenk

INZENDING VOOR OSCARS. De speelfilm ’Salt of this Sea’, van debuterend regisseuse Annemarie Jacir, is de Palestijnse Oscar-inzending voor beste buitenlandse film. De film kwam tot stand in samenwerking met producent Augustus Film. ’Salt of this Sea’ draait om een jonge Palestijnse vrouw, geboren en getogen in New York, die naar het land van haar ouders reist. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes. In Nederland is de film dinsdag voor het eerst te zien op het Filmfestival in Utrecht.

SOUTENDIJK IN DUITS DRAMA. Volgende maand beginnen in Berlijn de opnamen van een Duitse tv-film over het leven van Helmut Kohl met Renee Soutendijk in de rol van Hannelore, de vrouw van de oud-bondskanselier. Hannelore Kohl pleegde zeven jaar geleden zelfmoord. Ze leed al jaren aan een zeldzame vorm van lichtallergie. Het is onbekend wanneer de film op tv wordt uitgezonden.

FILM MOORE OP INTERNET. De nieuwe film ’Slacker Uprising’ van de Amerikaanse filmregisseur Michael Moore is voor niets te downloaden van internet. In zijn productie toert de gelauwerde filmmaker (’Fahrenheit 9/11’, ’Bowling for Columbine’) door de zogeheten swing states tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 waarin hij jongeren, ongeacht hun politieke voorkeur, aanzet tot het uitbrengen van hun stem.

OUDE FRIESE BEELDEN. Het Fries Film Archief toont morgen (15.30 uur) in het Filmhuis Leeuwarden de film ’Zwart-wit, de Friese Fifties’, over de donkere en lichte kanten van de jaren vijftig in de provincie. De film is samengesteld door Jan Schoen.

Het Fries Film Archief, dat twintig jaar bestaat, beschermt het audiovisuele erfgoed van Friesland en maakt historische opnamen voor een breed publiek toegankelijk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden