Oasisfans teleurgesteld: geen reünie, maar reissues

Oasis in 1995 Beeld PR/Creation Records
Oasis in 1995Beeld PR/Creation Records

De mededeling (26 FEB 9AM) via sociale media, deed nogal wat stof doen opwaaien onder de nog altijd enorme schare fans van Britpopband Oasis. Kwam er dan toch nieuws over een op handen zijnde reünie? Het antwoord bleek voor velen nogal een teleurstelling: De eerste drie albums van Oasis worden binnenkort opnieuw uitgebracht en fans dienen er ook nog eens diep in de buidel voor te tasten.

Coen Brandhorst

Twintig jaar na het zeer succesvolle debuutalbum Definitely Maybe wordt deze als eerste opnieuw gereleased door Big Brother Records, op 19 mei. Het album herbergt hits als Supersonic, Shakermaker, Live Forever en Cigarettes & Alcohol. Het bijzondere bonusmateriaal bevat onder meer B-kantjes en onuitgebrachte (live)nummers.

Platencontract
Hiernaast zal de allereerste democassette uit 1993 opnieuw verschijnen - wederom op cassette via de officiële website. Van het oorspronkelijke bandje - dat de band opnam voordat ze een platencontract in de wacht sleepten - werden toentertijd maar acht exemplaren gemaakt.

Verder wordt op Record Store Day (zaterdag 19 april) een Limited Edition Remastered kopie van Oasis' debuutsingle Supersonic op 12 inch vinyl uitgebracht. Later dit jaar komen de andere twee albums op de markt. De drie albums (naast 'Definitely Maybe', zijn dat '(What's The Story?), Morning Glory' en 'Be Here Now') worden allemaal geremasterd en voorzien van talloze extra's, waaronder veel zeldzaam en niet eerder uitgebracht bonusmateriaal, meldt Pias Holland.

Beady Eye
Intussen gaat het werk gewoon door. Liam's band Beady Eye (waarin verder alleen ex-leden van Oasis spelen) gaf gisteren een concert in Paradiso in Amsterdam en waar ook weer enkele Oasisliedjes ten gehore werden gerbacht. De band speelt komende zomer op een aantal festivals over de wereld, waaronder het Amerikaanse Coachella.

Geruchten
Vorige maand verscheen op Spotify, Deezer en andere streamingsdiensten opeens weer het complete oeuvre van de band, nadat de band vorig jaar zonder enige verklaring van de streamingsdienst verwijderd was. Ook deze acties voedden de geruchten over een hereniging van de band.

De broers Noel en Liam Gallagher houden zich intussen verre van speculaties over het lot van hun oude band. Als een van beide er al iets over roept is het meestal een krachtige ontkenning en een met cynisme doortrokken commentaar.

undefined

Oasis in 2002. Beeld EPA
Oasis in 2002.Beeld EPA
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden