Noel Gallagher (ex-Oasis) vertelt vandaag wat hij gaat doen

Noel Gallagher op een foto uit 2008. © GETTY Beeld
Noel Gallagher op een foto uit 2008. © GETTY

Terwijl broer Liam furore maakt met zijn nieuwe band Beady Eye, kondigt Noel Gallagher vandaag aan wat hij met zijn muzikale leven gaat doen. Dat wordt althans verwacht.

Redactie

De twee vormden het hart van Oasis, dat in 2009 ten onder ging aan de immer voortslepende ruzies tussen de broers Gallagher. Met de drie overige bandleden van Oasis begon Liam, Beady Eye, hun album Different Gear, Still Speeding verscheen dit jaar.

Rond Noel bleef het intussen stil. Tot vandaag. Een selecte groep mensen uit de muziekindustrie en wat journalisten hebben een uitnodiging gekregen om zijn persconferentie bij te wonen. Verwacht wordt dat hij daar aankondigt met een solo-album te komen. De eerste single van dat album zou The Death of You & Me heten.

Missen

Zijn oude band, in de vorm van Beady Eye dus, speelde intussen op het iTunes festival. En Liam kon het niet laten wat opmerkingen te maken over de plannen van zijn broer. 'De mensen die zeggen: 'Oh, Beady Eye is geen Oasis': wacht maar tot je Noels muziek hoort. Dat is ook geen Oasis. Het doet je er misschien aan denken, maar je zult iets missen. En dat ben ik.'

Beady Eye weigert om Oasis-nummers te spelen. 'Ik denk dat Oasis muzikaal gezien te verslaan is', zei Liam Gallagher. 'We experimenteerden met de band, maar Noel hield alles altijd tegen.'

En zo duurt de broedertwist nog wel even voort. Ook als beide broers niet bij elkaar in een band zitten.

Liam Gallagher op het Eurockeennes-festival in Belfort, in Frankrijk. Beeld afp
Liam Gallagher op het Eurockeennes-festival in Belfort, in Frankrijk.Beeld afp
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden