Noel: definitief geen Oasis-reünie in 2014

Noel Gallagher. Beeld AP
Noel Gallagher.Beeld AP

Wat Noel Gallagher betreft, komt er definitief géén Oasis-reünie in 2014. Hij deed die uitspraak in een sportprogramma op de Engelse radio. In juni liet Noels broer Liam tegenover het Britse muziekblad NME nog weten dat de twee ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het debuutalbum Definitely Maybe (1994) de strijdbijl wellicht zouden begraven. Het werk van Oasis was volgens hem nog niet af.

In de zomer van 2009 stapte gitarist en liedjesschrijver Noel Gallagher, na voortdurende conflicten met zijn jongere broer Liam, uit Oasis, één van de succesvolste rockbands die Engeland heeft voortgebracht. Alle zeven albums van de groep behaalden de eerste plaats van de hitlijst in Groot-Brittannië. In Nederland scoorde Oasis vooral in de jaren negentig grote hits.

Kort na het vertrek van Noel hief Liam Oasis op en ging met hij enkele van de andere muzikanten verder als Beady Eye. Noel begon een solocarrière. Zo succesvol als met Oasis werden de heren niet meer.

Geschikt moment
Vanaf het uiteengaan van de twee broers - die elkaar ook na Oasis via de media bleven bevechten - zijn er geruchten over een mogelijke reünie. Het jubileum van Definitely Maybe leek voor velen het geschikte moment - zeker toen Liam, de meest wispelturige van de twee broers, zich eerder dit voorjaar nog positief uitliet over de mogelijkheid.

Noel heeft die hoop nu duidelijk de bodem ingeslagen. 'Het gaat zeker weten niet nu gebeuren', aldus de zanger. Hij voegde eraan toe dat hij een hereniging van Oasis niet definitief uitsluit, maar dat dat wat hem betreft nog wel een jaar of twintig kan duren. Op de vraag van de verslaggever wat ervoor nodig is om de broers weer bij elkaar te brengen, antwoordde Noel: 'Dat het goed voelt'.

Liam Gallagher. Beeld afp
Liam Gallagher.Beeld afp
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden