Review

nieuwe kinderboeken muziek

Bas Maliepaard

Edwin Schimscheimer: Superguppie zingt. Querido, Amsterdam. 9,95. Vanaf 3 jaar.

Cd met gedichtjes van Edward van de Vendel op muziek. Zoals 'De supermarktsong' (gezongen door Jamai), 'Brief aan de zee', 'De zomer' (Ruth Jacott) en 'Als je er nog bent' (Huub van der Lubbe).

Elle van Lieshout & Erik van Os: Het grote prentenboekenliedjesboek. Lemniscaat, Rotterdam. ISBN 9056377922, 94 blz. 15,-. Vanaf 3 jaar.

Een verzameling grappige liedjes bij prentenboeken van Lemniscaat, zoals 'De Gruffalo', 'Monkie' en 'Max en de Maximonsters' en 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. De liedjes op de cd achterin het boek zijn ingezongen door Hakim van Sesamstraat. Verkrijgbaar bij Libris boekhandels, vanaf mei overal.

Leonie Mathot & Jolande Rijk: Ik heb een muziekje in. mijn hoofd. Pereboom, Bussum. ISBN 9077455272, 56 blz . 19,95. Vanaf 6 jaar.

Bas wil weten waar het muziekje in zijn hoofd vandaan komt. Is het van Bach, Vivaldi of Hündel? Speels boek dat fantasie en muzikaal gevoel prikkelt. De composities op de bijgevoegde cd zijn uitgevoerd door The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir o.l.v. Ton Koopman.

Paul Biegel: De gouden gitaar. Holland, Haarlem. ISBN 9025109381, 40 blz. 9,90. Vanaf 6 jaar.

De bewerkte heruitgave van Biegels debuut uit 1962 is nog steeds een hartverwarmend dierenverhaal. Veldmuis Jodokus speelt prachtig gitaar. Als de klomp waarin hij schuilt voor de regen begint te drijven, vaart hij een spannend en muzikaal avontuur tegemoet.

Christa Carbo en Gertie Jacquet: Het muziekboek voor kinderen. Ploegsma, Amsterdam. ISBN 902161737, 17,95. Vanaf 8 jaar.

Welke instumenten bestaan er en welke past het beste bij jou? Ook over verschillende soorten muziek, over het orkest, en het notenschrift biedt dit boek leesbare informatie.

Sanne de Bakker: De kleine Mozart op wereldreis. Van Goor, Amsterdam. ISBN 9000035813, 186 blz. 16,95. Vanaf 10 jaar.

Toegankelijk kinderboek over de zevenjarige, ondeugende Mozart die met zijn ouders op tournee gaat door Europa. Een verhaal dat een grote groep kinderen zal kunnen boeien en in aanraking brengen met klassieke muziek. Cd met vroege composities bijgevoegd. Het vervolg 'De jonge Mozart en het complot in Wenen' is net uit.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden