null Beeld

CultuurtipsHoren Doen Zien

Minimal music aan het IJ, kunst in Delft en de liefdesrevolutie in Amstelveen

HOREN - MINIMAL MUSIC FESTIVAL 2021, A space/time experiment­­

Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam, 1 - 3 juli

Wees er snel bij, voordat het uitverkocht is: het Minimal Music Festival in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam belooft een totaal­ervaring te worden. En dat volledig coronaproof. Met dank aan gastcurator en theatervormgever Theun Mosk. Lampen uit, zaklamp van de gids aan, en u loopt in drie uur door de krochten van het Muziek­gebouw en het Bimhuis langs verschillende optredens. Keuze uit 26 startmomenten: donderdag klassieke minimal, vrijdag muziek uit de soefi-cultuur, zaterdag een familieprogramma en ’s nachts klinkt er vooruitstrevende elektro.

Muziekgebouw.nl

DOEN - KUNSTWANDELING DELFT

Gratis route

Delft staat vol standbeelden, kleurige 3D-wandschilderingen, gevelstenen, plaquettes en moderne sculpturen. Sta er eens bij stil, dacht inwoner Geert de Vries. Hij verwerkte de database van Kunstwacht (zie ook de app ervan) en werk van de Delftse fotografen René en Peter van der Krogt tot een wandelroute: gratis te downloaden op kunstwandelingdelft.nl. Scan de QR-code met uw mobiel en u vindt 46 beschrijvingen.

The Love Embrace the Universe, the Earth (Mexico) Beeld 2021 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF c/o Pictoright Amsterdam 2021
The Love Embrace the Universe, the Earth (Mexico)Beeld 2021 Banco de Mexico Diego Rivera Frida Kahlo Museums Trust, Mexico DF c/o Pictoright Amsterdam 2021

ZIEN - FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA: A LOVE REVOLUTION

Cobra Museum, Amstelveen, 28 mei t/m 26 september­­

De kleuren spatten ervan af op deze tentoonstelling van grote modernisten uit Mexico (jaren dertig tot zestig). Iconische zelfportretten van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) staan centraal, vaak met haar geliefde Rivera afgebeeld. Er hangen ook replica’s van gigantische muurschilderingen, bijzondere tekeningen en foto’s. De online openingstalkshow van 27 mei blijft op de site te zien. Op 10 juni is de echte opening. En misschien mag dit museum op 28 mei al open mét sneltest. Kijk het na op ­cobra-museum.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden