null Beeld
Beeld

KookboekEén; pan, plaat, planeet

Met het gedurfde kookboek van Britse kok Anna Jones kun je al etend de wereld veranderen

De Britse kok en schrijver Anna Jones heeft een missie: duidelijk maken dat we met onze manier van eten de wereld kunnen veranderen. Met Eén; pan, plaat, planeet hoopt ze de thuiskok enthousiast te krijgen voor een klimaatvriendelijker dieet. Het resultaat: ruim 200 recepten die niet alleen gezond zijn, maar ook nog eens goed voor portemonnee en planeet.

De recepten zijn onderverdeeld naar bereidingswijze. In het hoofdstuk ‘Kookpotten’ staan eenpansgerechten als soepen, curry’s en stoofpotten. In ‘Koekenpan’ komen gerechten met knapperige groenten, beignets en pannenkoeken aan bod. En ten slotte is er nog het hoofdstuk ‘Bakplaat’ voor de makkelijke hap of een dessert.

Eén; pan, plaat, planeet is meer dan een kookboek. Jones gaat ook in op vragen als: waar komt mijn voedsel vandaan? Bovendien spoort ze thuiskoks aan om in de supermarkt te kiezen voor (seizoens)voedsel dat niet in plastic zit. En ze geeft tips voor gerechten gemaakt van ‘de meest verspilde ingrediënten’, zoals broodresten.

De recepten weerspiegelen Jones’ geboortegrond: Londen; een multiculturele mix, met smaken uit alle windstreken. Alle gerechten zijn vegetarisch, vaak ook veganistisch. Een gedurfd boek, zonder drammerig te worden.

null Beeld
Beeld

Anna Jones
Eén pan, plaat, planeet
Fontaine;
336 blz. € 29,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden