null Beeld

The Bench

Meghan Markle heeft een kinderboek geschreven en daar weet de Britse tabloidpers wel raad mee

Nicole Lucas

Het verschijnt op 8 juni en dat is mooi op tijd voor vaderdag: The Bench, het debuut van Meghan Markle (39) als kinderboekenschrijfster. Het boek (40 pagina’s, €19,95) gaat over de speciale relatie tussen vaders en zoons gezien door de ogen van een moeder, aldus uitgever Penguin Random House. Markle zelf liet weten dat ze haar inspiratie vond in de band tussen man Harry en zoon Archie (inmiddels twee), maar benadrukte te hopen dat het verhaal ieder gezin aanspreekt, ongeacht de samenstelling. De uitgever deed er nog een schepje bovenop en berichtte dat het boek ernaar streeft een ‘diep gevoel van warmte, verbinding en mededogen’ op te roepen.

De Britse tabloidpers wist wel raad met dit nieuws. Een inkoppertje was de omslag van The Bench, waarop ‘Meghan, De Hertogin van Sussex’ als auteur prijkt. Ze wilde toch geen lid meer zijn van het koninklijk huis, waarom dan die titel gebruiken?, sneerde (onder meer) Piers Morgan, die twee maanden geleden het veld moest ruimen als tv-presentator vanwege zijn nu als echt te vergaand beoordeelde uitspraken over diezelfde hertogin. Ook het thema moest het ontgelden: schrijven over warme familiebanden, terwijl zowel zij als haar man met hun vaders bepaald geen voorbeeldige relatie hebben?

Markle is overigens niet het eerste lid van de ‘koninklijke schoonfamilie’ dat zich aan een kinderboek waagt. Van Sarah Ferguson, van 1986 tot 1996 getrouwd met prins Andrew, verscheen in 1989 Budgie, the little Helicopter en sindsdien is ze blijven schrijven. Ferguson (61), die zelf publiceert onder de naam ‘Sarah Ferguson, De Hertogin van York’, stak Markle een hart onder de riem. Goed gedaan, vond ze.

Nicole Lucas en Jann Ruyters berichten wekelijks over boekennieuws en ander rumoer uit het literaire circuit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden