Leo Blokhuis in zijn nopjes met Nederpop-concert

(Novum) - Leo Blokhuis is verheugd door de 'indrukwekkende dwarsdoorsnede' van de Nederlanse muziekcultuur tijdens het '50 jaar Nederpop'-concert. "Het zit vooral in de combinaties. Op één avond zo veel namen bij elkaar", stelt dé muziekkenner van Nederland. Op vrijdag 3 oktober vindt het eerbetoon aan de Nederpop plaats in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Tijdens de drieëneenhalf uur durende liveshow maken ruim dertig artiesten en bands hun opwachting, zoals Boudewijn de Groot, Blüf, De Dijk, Spinvis en Junkie XL. Zelf heeft Blokhuis een favoriet. "Ik verheug me enorm op Sandy Coast, want ik ben een enorme fan van Hans Vermeulen." Vooral voor de hit Capitol Punishment loopt Blokhuis warm. "Geweldig."

Marco Borsato en Golden Earring schitteren door afwezigheid op het concert. "Ik ben nog steeds overtuigd van het programma dat we bieden, maar het was mooi geweest als zij erbij waren." Met Golden Earring konden de organisatoren geen overeenkomst bereiken. "En Marco heeft het op dat moment heel druk met zijn eigen shows. Het was onmogelijk te combineren voor hem."

Hoewel de line-up bekend is, proberen vele bands nog in de programmering te komen. "Welke bands dat zijn ga ik niet zeggen", laat Blokhuis weten. "Maar het is erg prettig om te weten dat we genoeg namen achter de hand hebben." Wellicht wordt het concert uitgebreid met een tweede datum. "Er is nog niets concreet, maar de ideeën zijn er wel." Of de buiten de boot gevallen bands dan wel kans maken, is nog niet duidelijk.

De avond wordt ingedeeld in decennia, qua muziek en presentatie. Oud-diskjockey Joost den Draaijer, pseudoniem van Willem van Kooten, zal er hier eentje van aan elkaar praten. Of Blokhuis ook gaat presenteren weet hij nog niet. Het muziekhart van Blokhuis ligt toch wel bij de seventies. "Dat is de muziek uit mijn tienerjaren en daardoor blijft die muziek speciaal voor mij."

Wie geen kaartje kan bemachtigen voor het Nederpop-spektakel in de Heineken Music Hall kan het muziekevenement zowel live op Radio 2 als op televisie bij de VPRO volgen. Ook wordt een registratie van de avond uitgebracht op dvd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden