Klaas tipt

Klaas tipt Katie Von Schleicher, Broeder Dieleman, Tim Burgess en Future

null Beeld
Beeld
Klaas Knooihuizen

Katie Von Schleicher

Consummation

De oerknal die leidde tot ‘Consummation’ was een scène uit filmklassieker ‘Vertigo’, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon door haar mannelijke tegenspeler wordt verzocht zich om te kleden. Een onschuldige scène mis-schien, maar bij Von Schleicher knapte er iets. Ze goot haar frustratie in dertien liedjes. In de teksten ligt het er nooit dik bovenop, maar ondanks de celloachtige zang en de vaak dromerige, lome sfeer is de ingehouden woede voelbaar.

Muziek, album, hoes, Broeder Dieleman, kosteloos Beeld -
Muziek, album, hoes, Broeder Dieleman, kosteloosBeeld -

Broeder Dieleman
De liefde is de eerste wet

Wie de popgeschiedenis niet kent, zou zomaar kunnen geloven dat Broeder Dieleman nog vóór de industriële revolutie leefde. Dat hij door Zeeland trok met kunstenaar Jan de Prentenknipper, wiens werk ten grondslag ligt aan dit album. De natuur is de voornaamste inspiratiebron, de elementen bepalen het ritme. Dieleman zingt over het fluisteren van het riet, terwijl een zwijgende haas hem tot tranen roert.

null Beeld
Beeld

Tim Burgess

I Love The New Sky

Op Twitter houdt Charlatans-zanger Tim Burgess tijdens de coronacrisis dagelijks luistersessies. Duizenden pop-liefhebbers zetten gelijktijdig een pop-album op, dat ze al luisterend samen bespreken. Erg vermakelijk, ondanks de eenzijdige keuzes – het is nogal wit allemaal. Burgess’ eigen album staat vol in de sixties gewortelde, frisse indiepop vol boeiende ideeën die het waard zijn om met zijn allen te beluisteren.

null Beeld
Beeld

Future

High Off Life

Ruim twintig nummers en een wagonlading grote namen, dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Vindt rapper Future een hoge positie in de hitlijsten belangrijker dan een consistent album? Diverse ongeïnspireerde niemendalletjes hadden inderdaad beter geschrapt kunnen worden. Daar staan smakelijke momenten tegenover waarop de raps volledig vrij rond de beats kronkelen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden