Inge de Bruijn schrikt mannen af door status

(Novum) - De zwemsuccessen van Inge de Bruijn en de status die ze daarmee heeft bereikt, schrikken mannen af. Daardoor heeft de zwemkapmioene nog altijd niet de liefde van haar leven gevonden. Dat zegt ze deze week in het programmablad Avrobode. "Ik ben een toegankelijk persoon, open en spontaan, maar door mijn successen en de status die aan me kleeft, lijk ik onbereikbaar."

De 32-jarige Inge wil graag kinderen, maar dan moet ze wel de juiste man vinden. "Ik moet eerst nog verliefd zien te worden en dat is al lastig genoeg." Ze is niet wanhopig op zoek naar liefde. "Ik sta er wel voor open en wacht rustig af. Vroeg of laat zal ik een man treffen die ziet dat ik ook maar een normaal mens ben, dat toevallig hard kan zwemmen."

Inge vertelt ook over haar 'onverklaarbaar sterke' band met haar tweelingzus Jakline. "We voelen het wanneer er iets mis is met de ander. Ook al zit ik in Amerika en zij in Nederland. Het is zo raar dat je dat van zo'n afstand kunt voelen." De zusjes hebben aan een blik of een woord genoeg om te weten hoe het met de ander gaat. "Als ze me belde om te vragen hoe het met me was en ik antwoordde dat het goed ging, dan wist ze meteen dat ik loog."

De zwemster heeft wel een verklaring voor haar speciale band met de vroegere waterpolo-international Jakline: zij hebben samen in de baarmoeder gezeten. "Daar begon het: toen beschermde ze me al en dat doet ze nog steeds. En ze is maar tien minuten ouder dan ik."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden