null Beeld

De SerieThe One

In ‘The One’ zorgt ware liefde voor rampspoed en tegenslag

Niet te moeilijk, wel vermakelijk. De verschillende verhaallijnen in The One wisselen elkaar af en prikkelen de fantasie. Wat als er ergens echt een ware liefde rondloopt?

Stel je voor dat er op elk potje maar één dekseltje past. De perfecte match, iemand die is gemaakt om jou precies aan te vullen en je een leven lang gelukkig te maken. Een spannend idee. En misschien wordt het door moderne technologie in de toekomst wel mogelijk om die ene persoon ook echt te vinden.

In The One ontdekken Rebecca Webb en studievriend James Whiting dat je op basis van DNA de juiste mensen aan elkaar kunt koppelen. De zevende hemel lijkt op aarde neer te dalen. Maar wie denkt dat de serie een zoete romantische komedie is, overgoten met rozengeur en maneschijn, komt ­bedrogen uit.

Webb en Whiting beginnen een bedrijf, ‘The One’, dat al snel uitgroeit tot de grootste datingmachine ter wereld. Ze beschikken over een enorme DNA-database en koppelen leden aan elkaar van Ethiopië tot New York. Het is het gesprek van de dag: heb jij jouw DNA al opgestuurd en je ware liefde gevonden?

Rebecca Webb en haar ware liefde Matheus Silva.  Beeld Netflix
Rebecca Webb en haar ware liefde Matheus Silva.Beeld Netflix

Maar de roze wolken drijven aan de oprichters voorbij. Een paar jaar later is Webb de inmiddels keiharde CEO van het bedrijf, heeft Whiting zich depressief opgesloten in een reusachtig afgelegen landhuis en wat is er eigenlijk gebeurd met Ben Naser, de derde studievriend?

Dat laatste is aan agente Kathy Saunders om uit te zoeken, want al snel blijkt dat het lijk dat in de Theems wordt gevonden het lichaam is van Naser. Vriendelijk maar vastberaden gaat de blonde Saunders op onderzoek uit. Een moordonderzoek dat wordt bemoeilijkt doordat haar eigen prille ware liefde net een zwaar ongeluk heeft gehad en in coma in het ziekenhuis ligt.

The One is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van John Marrs en is misschien niet de allerbeste scifi-thriller die ooit is verschenen, maar de Britse serie heeft wel een lekkere suspense. Spanning met een vleugje soap, prima om bij te ontspannen terwijl je de was vouwt, bijvoorbeeld.

Stiekem een DNA-sample opsturen

De verschillende verhaallijnen zorgen dat je je bij de acht delen van de serie niet hoeft te vervelen. Waarom stuurt de dolgelukkig getrouwde Hannah Bailey bijvoorbeeld stiekem een DNA-sample van haar man Mark op naar The One om te onderzoeken wie zijn perfecte match is? En waarom wordt ze daarbovenop ook nog eens dikke vriendinnen met de vrouw die haar man op het lijf is geschreven? Je kunt op je vingers natellen dat daar narigheid van komt.

De grote vraag blijft wat er op de avond van het grote feest is gebeurd met Ben Naser, die dood werd gevonden in de Theems. Is de ­ruzie tussen Naser en Webb er de oorzaak van dat zij nu letterlijk over lijken gaat en de bitch van het bedrijf is geworden? Of speelt het feit dat ze zelf haar kans op geluk met haar eigen perfecte match verspeelde ook een rol?

Ach, misschien wordt ‘de ware liefde’ wel zwaar overschat en kun je – net als de Bailey’s – beter leren om te houden van elkaars minder perfecte kanten om zo samen je eigen zevende hemel op aarde te ontdekken.

In De Serie wordt iedere week een serie of podcast besproken die te zien is op tv, Netflix of ergens anders.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden