Beeld uit de voorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’, eerder gespeeld in theater Zuidplein.

Dreumestheater

In het drive-intheater kijk je virusvrij vanuit je auto naar Juf Roos

Beeld uit de voorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’, eerder gespeeld in theater Zuidplein.Beeld Triple entertainment

Juf Roos verzorgt de eerste Nederlandse drive-invoorstelling – voor peuters. Ouders moeten op de achterbank.

Veilig vanuit je eigen auto naar een liveconcert  luisteren, hoe leuk is dat? Nu drukke bijeenkomsten verboden zijn, wordt het aloude Amerikaanse drive-inconcept herontdekt. Zo is er deze zomer op verschillende plaatsen in België het ‘Drive-in festival’ met liveacts, was er in Denemarken al een drive-inconcert van singer-songwriter Mads Langer en had Duitsland ­vorige week de primeur van een echte drive-inrave. In plaats van applaus klonk na afloop een kakofonie van claxons.

In Nederland heeft de Utrechtse Jaarbeurs de drive-inprimeur: daar is op 13 juni de voorstelling ‘Juf Roos’ te zien. Productiemaatschappij Trend Media, vooral bekend van het duo ‘Ernst, Bobbie en de rest’ heeft een bestaande voorstelling zo aangepast dat die kan worden gespeeld voor honderd auto’s. Dat is goed nieuws voor de allerkleinsten en hun ouders, want Juf Roos is vooral bekend van de gelijknamige YouTube-filmpjes en populair onder 1,5- tot 2,5-jarigen.

Erik van Trommel, directeur van Trend Media en beter bekend als Ernst van Bobbie, is zeer betrokken bij de voorstelling en verheugd dat er eindelijk kan worden gespeeld. “Er is zo weinig te doen voor kinderen. Daarom hebben we vooral gekeken naar wat er nog wel kan.”

Het drive-inconcert van singer-songwriter Mads Langer in het Deense Aarhus, eind april.Beeld AP

Het bedrijf liet een computer uitrekenen hoe de auto’s op de gunstigste manier kunnen worden geplaatst zodat iedereen alles goed kan zien. “Er staan maximaal vier auto’s voor je.” Daarbij is er een verhoogd podium en zijn er grote schermen. Het geluid is te horen op de autoradio via een speciale FM-frequentie. Dat laatste is belangrijk, want het is een interactieve voorstelling waarbij de dreumesen geacht worden mee te doen.

De voorstelling is wel een beetje aangepast, maar dat is juist leuk, zegt Van Trommel. “Een van de liedjes in de voorstelling is ‘De wielen van de bus’ en nu kunnen de kinderen echt de ruitenwissers aandoen, op de toeter drukken en met de lampen knipperen.”

Alles is geregeld volgens de RIVM-richtlijnen en de kaartjes worden door het raam heen gescand. Het is de bedoeling dat de inzittenden van de auto samen een huishouden vormen. Ouders worden verzocht achterin te zitten, of hun kind op schoot te zetten.

Rijk zullen ze van de operatie niet van worden, zegt Van Trommel, maar gelukkig waren alle deelnemende partijen van goede wil. “We hebben hier vooral op een ‘Ernst en Bobbie-achtige’ manier naar gekeken: uiteindelijk komt ­alles goed.”

De voorstelling ‘Juf Roos’ is op 13 (uitverkocht) en 14 juni te zien in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten kunnen worden besteld via trendmediatickets.nl/jufroos.

Lees ook:

De drive-in kerkdienst: Goede Vrijdag vanachter de autoruit

Honderden christenen vierden in Düsseldorf samen, en toch geheel volgens de coronaregels, Goede Vrijdag. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden