Volgen

In dit paradijsje op aarde lijkt corona even heel ver weg

null Beeld Mother The Mountain
Beeld Mother The Mountain

Twee Australische zussen nemen hun volgers mee in hun ‘journey’ naar een duurzaam, harmonieus boerderijleven. De geiten huppelen vrolijk achter ze aan.

Maud Sintenie

Nu het sneller donker wordt, de bomen ontdaan zijn van hun bladeren en het coronavirus haar wederoptreden maakt, is er ongetwijfeld behoefte aan wat vrolijkheid. En wie tijdens het thuiswerken tussendoor toch iets vaker door Instagram scrollt, kan zichzelf net zo goed trakteren op een blik op @motherthemountain. ‘Een dagboek van twee zussen die regeneratief leven en boeren’, luidt de bio.

De twee vrouwen die het account runnen, wonen op een boerderij aan de oostkust van Australië, met uitzicht op eindeloze groene regenwouden. Ze nemen hun volgers (270 duizend) mee in hun ‘journey’ naar een duurzaam, harmonieus boerderijleven waarin zelfvoorziening en het zorgen voor dieren centraal staat.

Harmonieus is het leven daar zeker, afgaand op de idyllische taferelen die de foto’s en video’s laten zien. De zussen zijn gehuld in zwierige jurken en de geitjes, kippen, lammetjes en eendjes - die zich als schootkatten gedragen - worden liefkozend geaaid en vertroeteld. Ieder dier op de boerderij heeft een naam: we zien Nasturtium opgroeien van pulletje tot volwassen eend (“ze geniet er nog steeds van om bloemenhoedjes te dragen!”), en over de zwangerschap van geit Moth (met paarse bloemenkrans) worden regelmatig updates gegeven.

Het mooist zijn de filmpjes waarin een van de zussen door het groene paradijs rent, gevolgd door een clubje geiten dat er enthousiast achteraan huppelt. “Heaven on earth!” reageert een volger. Dat zal het vast niet altijd zijn, denk aan een geit die een kip een trap uitdeelt, of een eend die een jurk onder kakt, maar het komt aardig in de buurt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden