Hoog soapsterrengehalte op EO-Jongerendag

09.45 uur, Nederland 1

De 32ste EO-Jongerendag vindt 17 juni plaats in stadion Gelredome in Arnhem. Kaarten voor het steeds populairder wordende festival voor christelijke jongeren zijn niet meer verkrijgbaar, maar de dag is wel live te volgen op Nederland 1.

In deze uitzending becommentariëren SP-politica Agnes Kant en soapster Victoria Koblenko de dag en onderzoekt Hennie Huisman of de drie meest genoemde vooroordelen over de EO-Jongerendag kloppen.

’s Middags bezoekt acteur Geert Hoes het evenement. Herman Wegter verzorgt de presentatie vanuit de studio.

Het Nederlands Bijbelgenootschap en de EO reiken tijdens de dag een speciale Jongerenbijbel uit aan ’de maatschappij’ vanwege de waarde die deze Jongerenbijbel voor de samenleving heeft. Vertegenwoordigers van politieke partijen nemen de Jongerenbijbel in ontvangst. Aanwezig zijn premier Balkenende, Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Mirjam Sterk (CDA), Bert Bakker (D66), André Rouvoet (ChristenUnie), Agnes Kant (SP). Wie de VVD vertegenwoordigt is op dit moment nog niet bekend.

Het soapsterrengehalte is hoog dit jaar: Arie Boomsma gaat met jongeren in discussie over de huidige jongerencultuur en daarnaast komt de vraag op tafel of geloven beperkingen oplevert of juist meer vrijheid.

Optredens zijn er dit jaar van Barlow Girl, Salvador en Rebecca St. James. Op het buitenpodium is ook weer het nodige spektakel te verwachten met optredens van een aantal, nog geheim te blijven BN’ers. Hetzelfde geldt voor de mystery guest die de Ronduit Award komt uitreiken.

De dag wordt gepresenteerd door Frank van der Velde.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden