Soap & Co

Hoe supermodellen Gigi en Bella Hadid in de Efteling belandden

Kendall Jenner, Gigi Hadid en Bella Hadid tijdens een bezoek aan Monaco. Beeld AFP
Kendall Jenner, Gigi Hadid en Bella Hadid tijdens een bezoek aan Monaco.Beeld AFP

Zoals we allemaal weten is het modellenbestaan echt keihard werken, zeker in deze periode waar de ene fashion week naadloos overgaat in de volgende.

Harmen van Dijk

Dus was het niet zo verwonderlijk dat de zusjes Gigi en Bella Hadid, de absolute supermodellen van dit moment, tussen de modeshows in Milaan, Parijs en Londen even een dagje ontspanning zochten. Wel verrassend dat ze daarvoor onze Efteling kozen.

Ze hadden hun beste vriendinnetje Kendall Jenner ook meegenomen naar het sprookjespark. Het halfzusje van mediafenomeen Kim Kardashian is ook al zo’n internationaal catwalksucces. Zij plaatste een kort filmpje van de zwevende pagode en de romantische draaimolen op haar instagram-account. Om niet te veel op te vallen tussen de Nederlandse dagjesmensen droegen de dames maskers van sprookjesfiguren.

Voor Kendall was het waarschijnlijk de eerste keer in de Efteling, de in Californië woonachtige Gigi en Bella zijn er al veel vaker geweest. Ze hebben namelijk familie in Kaatsheuvel die ze regelmatig bezoeken. En ze gaan ook vaak langs bij hun oma Ans van den Herik, die in Papendrecht woont. Omdat Gigi en Bella regelmatig lieve dingen schrijven over grootmoeder op Instagram is Ans ook een soort van beroemdheid geworden: de 43 miljoen volgers van Gigi en de 20 miljoen van Bella (er is vast wat overlap) kennen ‘oma’ en leven met haar mee, zeker nu het niet zo goed gaat met haar gezondheid.

Trots

Dat Gigi en Bella tegenwoordig de covers van alle modebladen in de wereld sieren is, een beetje kort door de bocht, te danken aan Frans Molenaar. De in 2015 overleden couturier zette hun moeder Yolanda van den Herik, 16 jaar jong, op de catwalk toen een ander model kort voor de show uitviel. Yolanda werd daarna ‘ontdekt’ door de Amerikaanse modellen-scout Eileen Ford en al snel reisde ze de hele wereld over. Ze werd verliefd op Mohamed Hadid, een in Nazareth geboren Palestijn die in de Verenigde Staten carrière had gemaakt als projectontwikkelaar. Ze gingen in Los Angeles wonen en daar werd, na dochters Gigi en Bella, ook nog zoon Anwar geboren.

Yolanda scheidde in 2000 van Mohamed. Tien jaar later trouwde ze met de beroemde componist en producer David Foster, die met bijna iedereen gewerkt heeft, van Barbra Streisand tot Madonna. Vorig jaar liep ook dat huwelijk op de klippen. Yolanda nam toen maar weer de achternaam van haar eerste man aan. Intussen figureerde ze in enkele realityseries die haar op het lijf geschreven waren: ‘The Real Housewives of Beverly Hills’ en ‘Making a Model with Yolanda Hadid’.

Voor dat laatste, modellen maken, heeft ze ontegenzeglijk talent: niet alleen haar dochters wist ze te motiveren om megasuccesvol te worden – Gigi stond als 2-jarige al voor de camera – ook zoon Anwar timmert sinds een paar jaar aan de weg in die business.

Nichtje Jo-Ann van den Herik uit Kaatsheuvel is eveneens het modellenpad opgegaan, met de zegen van tante Yolanda en haar beroemde nichtjes. Zij zit, omdat er bij haar vetrolletjes worden bespeurd die een normaal mens niet ziet, in het curvy genre.

En oma Ans – die is op allemaal even trots. En gelijk heeft ze.

In Soap & co bespiegelt Harmen van Dijk wekelijks op de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daarbuiten. Lees zijn eerdere artikelen hier terug.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden