Historias Para No Contar Beeld Filmdepot
Historias Para No ContarBeeld Filmdepot

RecensieFilm

‘Historias Para No Contar’: vijf kleine romcoms uit Barcelona in één film

Historias Para No Contar
Regie: Cesc Gay.
Met Anna Castillo en Chino Darín
★★★

Belinda van de Graaf

Je zou het vijf kleine romcoms kunnen noemen die de Spaanse regisseur Cesc Gay verzamelde voor zijn film Historias Para No Contar (verhalen die niet verteld mogen worden). De vertellingen worden bijeengehouden door de stad waarin ze spelen, Barcelona. Ook neemt de liefde in alle verhalen een belangrijke plaats in. De charme zit hem in de nadruk op de onverwachte ontmoetingen, de kleine versprekingen en de ridicule momenten.

Zo treffen we in het eerste verhaal Laura en Alex, twee jonge buren die elkaar hebben leren kennen via hun honden. Je ziet meteen dat ze elkaar leuk vinden. Maar juist op het moment dat Alex bij Laura op bezoek is, komt haar man onverwacht thuis. Terwijl er niks aan de hand is, duwt ze haar bezoeker snel de badkamer in. Wat volgt is een pijnlijke, blijspel-achtige situatie met een onverwacht happy end.

Kleine, lichte zedenschetsen uit Catalonië

Eigenlijk hebben we dan ook meteen de leukste mini-romcom gehad. De andere liefdesperikelen zijn wat langgerekt en minder geestig. Een leraar die uit eten is met een mooie leerlinge denkt de hoofdprijs te hebben, maar wordt onverwacht door haar in zijn hemd gezet. Het zijn kleine, lichte zedenschetsen uit Catalonië.

Zo goed op dreef als in zijn Spaanse hitfilm Krámpack (2000) is Cesc Gay helaas niet. Krámpack was een hartveroverende coming-of-agefilm waarin een seksuele ontdekkingstocht een jeugdvriendschap flink op de proef stelde. Ook in Historias kan de Spaanse regisseur het best uit de voeten met de jonge acteurs, te zien in het eerste verhaal.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden