Bezorging

Het Parool wordt ochtendkrant

Op de dag dat Het Parool 75 jaar bestaat komt deze uit met een nieuw logo en een vernieuwde vormgeving. Beeld ANP
Op de dag dat Het Parool 75 jaar bestaat komt deze uit met een nieuw logo en een vernieuwde vormgeving.Beeld ANP

Het Parool wordt vanaf volgend jaar een ochtendblad. De krant, die al tientallen jaren ‘s middags wordt bezorgd, valt bij abonnees vanaf 3 januari doordeweeks ‘s ochtends in de bus of op de mat. Dat heeft Het Parool dinsdag bekendgemaakt. De verandering gaat ook gelden voor de digitale edities. Op zaterdag werd de krant al in de ochtend bezorgd.

Het Parool nam de beslissing om journalistieke en praktische redenen, aldus hoofdredacteur Kamilla Leupen. “We zijn ervan overtuigd dat de ochtend door de aanwezigheid van onlinenieuws een beter en logischer moment van verschijnen is”, zegt Leupen.

Omdat er al weinig middagkranten zijn, worden de kosten voor distributie en bezorging bovendien lager als de krant straks in de ochtend verschijnt.

Ook NRC deels naar de ochtend

Nu Het Parool vanaf volgend jaar in de ochtend wordt geleverd, voert NRC ook veranderingen door in de bezorging. Vanaf 3 januari 2022 valt deze krant in Amsterdam en een aantal gebieden buiten de Randstad alleen nog in de ochtend op de mat. Omdat uitgever DPG stopt met de middagdistributie van Het Parool is het niet meer rendabel om NRC nog wel ‘s middags te blijven leveren, meldt de krant dinsdag. Beide kranten werken samen in de distributie. Net als Het Parool merkt ook NRC al langer dat de distributiekosten voor de middag te hoog zijn.

De krant stopte op sommige plekken als proef al eerder met bezorging in de middag. Volgens hoofdredacteur René Moerland reageren abonnees daar begripvol op en is het aantal opzeggingen “zeer gering”.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden