Soap & Co

Het luxe leven van top-dj Martin Garrix is nauwelijks te bevatten

Foto's uit het boek ‘Life = Crazy’, over het leven van Martin Garrix Beeld Louis van Baar
Foto's uit het boek ‘Life = Crazy’, over het leven van Martin GarrixBeeld Louis van Baar

Zo ziet het leven er uit als je de nummer-1-dj van de wereld bent: superjachten, privévliegtuigen, palmenstranden, helikopters, infinity pools en natuurlijk tot de nok toe gevulde arena’s waar vuurwerk knettert en tienduizenden mensen helemaal los gaan op de muziek die jij uit de speakers laat knallen.

De afgelopen twee jaar mocht Martijn Garritsen uit Amstelveen, beter bekend als Martin Garrix, zich de nummer 1 noemen. Zaterdag zal blijken, tijdens het Amsterdam Dance Event, of die titel geprolongeerd wordt. Het zal overigens voor zijn levensstijl weinig uitmaken als hij het stokje moet overdragen. Martin is waarschijnlijk de populairste artiest van Nederlandse bodem en zeker weten de enige 22-jarige landgenoot wiens leven er zo ontstellend glamoureus uitziet.

null Beeld Louis van Baar
Beeld Louis van Baar

Denkt u dat de beelden op deze pagina de hoogtepunten zijn? Kijk dan eens op zijn Instagram, of in het fotoboek dat deze week werd gepresenteerd – met de zeer terechte titel ‘Life = Crazy’. Alle foto’s zijn gemaakt door fotograaf Louis van Baar die de afgelopen jaren als een soort hoffotograaf met Martin meereisde, kriskras over de planeet, vliegtuig in vliegtuig uit, 200 dagen op pad, in het feestseizoen van juli tot september niet één nacht thuis.

null Beeld Louis van Baar
Beeld Louis van Baar

Louis is ook pas 24 en rolde een beetje bij toeval in de wereld: hij zou drie jaar geleden een show van Martin fotograferen op Ibiza. Maar hij bleef voor de barbecue en uiteindelijk werd het een hele zomer. Daarmee krijgt al die bling en geldsmijterij toch ook iets charmants: twee jongens die terechtkomen in een onvoorstelbare wereld en zich daar met grote ogen van verbazing, veel lol en een tikje relativering prima staande houden. Zo zaten ze ook bij de presentatie van het boek, afgelopen week in Amsterdam. Bijna verlegen vertelden ze dat ze het nog steeds amazing en unreal vinden. En ze zijn hartstikke happy.

null Beeld Louis van Baar
Beeld Louis van Baar

Vanzelfsprekend is dat niet, want de glanzende wereld heeft ook een keerzijde. Sommige dj’s trekken het tempo en de prestatiedruk helemaal niet. Martins Nederlandse collega Robbert van de Corput, alias Hardwell, last een sabbatical in. Komend weekend geeft hij zijn voorlopig laatste show. De Zweedse dj Avicii (Tim Bergling) bezweek onder de roem, hij maakte begin dit jaar een einde aan zijn leven. ‘Hij was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond’, liet zijn familie weten. Hoe houdt Martin zich staande? “Ik heb een goed team om me heen, veel vrienden en familie”, zegt hij. Zijn degelijke ouders spelen een grote rol in zijn leven – ze staan hier en daar als een soort verdwaalde toeristen op de glamourfoto’s in het boek. Zo wordt Martin naar eigen zeggen met beide beentjes op de grond gehouden en, nog belangrijker, wordt er op tijd een pauze ingelast als het te veel wordt.

null Beeld Louis van Baar
Beeld Louis van Baar

In Soap & Co bespiegelt Harmen van Dijk wekelijks de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daarbuiten. Lees meer afleveringen op trouw.nl/soapenco.

Lees ook:

Hoe Martin Garrix nuchter blijft

Het succes kan niet op voor Martijn Garritsen, alias superster Martin Garrix. Hij scoort hit na hit, vliegt met zijn tour de wereld over en is uitgeroepen tot de beste dj. ‘Mijn leven is bizar’, blijft hij zeggen tijdens een interview op Ibiza.

Op het Amsterdam Dance Event pakt de producer het podium

De tijd dat in de hiphopwereld alle schijnwerpers op de rappers gericht waren is voorbij: producers eisen de aandacht op. Op Amsterdam Dance Event (ADE) gaat dit jaar naar hen speciale aandacht uit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden