BoekrecensieKookboeken

Groene oppepper voor de lente

null Beeld

De helft van de kookboekpret zit ‘m vooral in het eindeloos bladeren. Inspiratie op doen. Voedselvoorpret, zeg maar. ‘Een ode aan groenten’ leent zich hier perfect voor. Dit is echt een oppepboek. Vol groenten en dan eens niet op een hipster-vegan manier. Dit is vooral bedoeld voor de mens die dol is op de eco-groentetas en eet met de seizoenen. Dan heb je weleens zo’n moment waarop je geen weg weet met die zoveelste knolselderij, pastinaak, raap, aardpeer of rabarber.

De Australische culinair correspondent Alice Zaslavsky heeft speciaal hiervoor een prettige matrix gemaakt waaruit je kunt kiezen. Mais? Aardappel? Ze biedt voor diverse groenten verschillende bereidingsmanieren. Hierbij kun je kiezen uit ‘supersnel’, ‘licht en fris’, ‘lekker laten staan’ en ‘smaakbommetje’. Daarnaast geeft ze uitleg over ettelijke bereidingswijzen. En bewaar- en conserveertips.

In deze dikke pil vind je per groente een ruim aanbod. Groente pakt de hoofdrol, maar geeft vlees of vis wel ruimte. Fijn is dat er veel verrassingen in zitten. Kijk nou: rettich-meiraappannenkoekjes of rigatoni met wortelloof. En de koolcurry zonder zorgen? Die maakt het af.

null Beeld

‘Een ode aan groenten’, Alice Zaslavsky, € 40, uitg. Good Cook

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden