Review

Films op tv

GOODBYE AGAIN

Hans Kroon

Regie: Anatole Litvak; USA, 1961. Met Anthony Perkins, Yves Montant en Ingrid Bergman. BBC 2, 14.30 - 16.25 uur.

Sterk geacteerd liefdesdrama leverde Perkins in Cannes de prijs voor de beste acteur op. Een binnenhuisarchitecte van middelbare leeftijd heeft genoeg van haar vrouwzieke minnaar. Ze begint iets met een bedachtzame student, maar dat wordt een teleurstelling. De architecte komt van een koude kermis thuis.

THE BEVERLY HILLBILLIES

Regie: Penelope Spheeris; USA, 1993. Met Dolly Parton, Zsa Zsa Gabor en Dabney Coleman. SBS 6, 20.30- 22.10 uur.

Slappe film naar de gelijknamige tv-serie. Een boerengezin vindt olie en wordt van de ene op de andere dag schatrijk. De familie verkast naar een riante villa in Beverly Hills en valt daar nogal uit de toon.

DEAD RINGERS

Regie: David Cronenberg; Canada, 1988. Met Jeremy Irons, Geneviève Bujold en Heidi von Palleske. NET 5, 22.15 - 00.15 uur.

Psychologische thriller met voortreffelijke dubbelrol van Irons. De leden van een identieke tweeling verwerven als gynaecoloog beiden wereldfaam. Hun innige band komt zwaar onder druk te staan wanneer ze alletwee verliefd worden op een zwartgallige actrice.

48 HRS

Regie: Walter Hill; USA, 1982. Met Eddie Murphy, Nick Nolte en Annette O'Toole. BBC 1, 23.20 - 00.50 uur.

Aardige actie-komedie maakte Murhy in één klap tot wereldster. Hij speelt een praatgrage en grof gebekte boef die achtenveertig uur de gevangenis uit mag om een zwijgzame blanke politie-man te helpen bij het opsporen van een gevaarlijke crimineel.

THE KINGDOM II

Regie:Lars von Trier; Denemarken, 1997. Met Ernst-Hugo Jaregard, Ghitta Norby, Kirsten Rolffes en Udo Kier. Nederland 3, 23.25 - 00.15 uur.

Eerste deel van de zesdelige tv-serie op basis van Von Liers susesvolle speelfilm 'The kingdom'. In een groot ziekenhuis in Denemarken maakt een hersenchirurg tijdens zijn operaties de ene na de andere fout. Dat wekt allerlei sluimerende demonen tot leven.

LIVE! FROM DEATH ROW

Regie: Patrick Duncan; BBC 1, 1992. Met Bruce Davison en Joanna Cassidy. BBC 1, 00.55 - 02.25 uur.

Redelijke thriller. Een ter dood veroordeelde man kidnapt de op sensatie beluste tv-journaliste die een reportage over hem wil maken. Met haar als onderpand eist hij zendtijd op.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden