Review

FILMS OP TV

EASY COME, EASY GO

Hans Kroon

Regie: John Rich; USA, 1967. Met Elvis Presley en Dodie Marshall. SBS 6, 14.50-16.25 uur.

In dit curieuze muzikale niemendalletje is Presley een kikvorsman. Bijgevolg zingt hij zijn liedjes vaak onder water.

BITTER HARVEST

Regie: Duane Clark; USA, 1992. Met Stephen Baldwin, Adam Baldwin, Jennifer Rubin, Patsy Kensit en M. Emmet Walsh. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Een alle kanten op slingerende en toch best innemende komedie. Een jonge man komt via een erfenis in het bezit van een prachtig huis. Ook krijgt hij te maken met een aantrekkelijke liftster en een charmante vrouwelijke makelaar.

SPEED

Regie: Jan de Bont; USA, 1994. Met Dennis Hopper, Keanu Reeves, Sandra Bullock, Jeff Daniels en Joe Morton. SBS 6, 20.30-22.35 uur.

Spectaculaire actiefilm. Een jonge agent moet de passagiers van een bus van de dood redden. Een gefrustreerde explosieven-expert heeft onder de bus namelijk een bom aangebracht, die af zal gaan wanneer het voertuig langzamer rijdt dan 55 mijl per uur. Wanneer de chauffeur dood wordt geschoten, neemt een vrouwelijke passagier plaats achter het stuur.

ALWAYS

Regie: Steven Spielberg; USA, 1989. Met Audrey Hepburn, Richard Dreyfuss, Holly Hunter en Brad Johnson. RTL 4, 21.00-23.15 uur.

Vooral door de vele speciale effecten aangename remake van 'A guy named Joe' uit 1943. Die klassieker vormde ook de inspiratiebron voor de musical 'Joe '. Een bravoure-achtige piloot komt om bij een vliegtuigongeluk. De hemelse machten sturen hem (onzichtbaar) terug naar de aarde om zijn vriendin en een jonge collega bij te staan. Hepburns bijrolletje als engel vormt het hoogtepunt van de film.

COPPIA OMICIDA

Regie: Claudio Gragasso; Italië, 1998. Met Raoul Bova, Raz Degan en Laura Morante. Duitsland 2, 22.25-00.00 uur.

Thriller rond een ongelukkig getrouwd echtpaar. Bij toeval is het stel getuige van de moordaanslag op een politicus. De man en de vrouw ontdekken dat hun buren die aanslag pleegden. Ook komen ze er achter dat dat tweetal in opdracht van een geheimzinnige figuur al meer van die klusjes klaarde.

DIE BUNTKARIERTEN

Regie: Kurt Maetzig; Duitsland, 1949. Met Camilla Spira, Werner Hinz en Birgitte Krause. Duitsland 1, 00.50-02.30 uur.

Aardig drama over een vrouw die omstreeks de vorige eeuwwisseling als onecht kind ter wereld kwam. Ze schopt het ver. De Eerste en Tweede Wereldoorlog brengen haar echter ook veel ellende.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden