Review

Films op tv

KLUTE

Hans Kroon

THE FLINTSTONES

Regie: Brian Levant; USA, 1994. Met John Goodman, Elizabeth Perkins, Rick Moranis, Rosie O'Donnell en Elizabeth Taylor. Veronica, 20.30-22.05 uur.

Hoewel de acteurs van vlees en bloed sprekend op de tekenfilmfiguurtjes lijken, valt deze bewerking van de tv-serie toch tegen. Het verhaal wil maar niet vlotten. Opvallendste verschijning is Elizabeth Taylor als de schoonmoeder van Fred Flintstone.

IN THE MOUTH OF MADNESS

Regie: John Carpenter; USA, 1995. Met Sam Neill, Jürgen Prochnow en Julie Carmen. Fox, 21.30-00.00 uur.

Afgezien van het slot erg spannende horrorfilm van de smaakmaker van dat genre. Een cynische verzekeringsagent vermoedt dat de verdwijning van een populaire schrijver van griezelverhalen een publiciteitsstunt is. Hij gaat op onderzoek uit en belandt tot zijn verbazing in de enge wereld die de verdwenen man in zijn boeken beschreef.

TERUG NAAR OEGSTGEEST

Regie: Theo van Gogh; Nederland, 1987. Met Tom Jansen, Geert de Jong, Cas Enklaar en Leen Jongewaard. Nederland 1, 22.51-00.24 uur.

Redelijke film naar Jan Wolkers' gelijknamige autobiografische roman. Ook enkele gedeelten uit zijn verhalen 'De dominee met de strooien hoed' en 'Serpentina's petticoat' zijn in de film opgenomen. Bij het sterfbed van zijn vader probeert een man uit te vissen waarom hij altijd zo somber en melancholiek is. Die overpeinzingen voeren hem terug naar de vaak bizarre gebeurtenissen in zijn jeugd in de jaren dertig. Zijn dominante en streng gereformeerde vader voerde een waar schrikbewind.

HUSBANDS AND WIVES

Regie: Woody Allen; USA, 1992. Met Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack, Judy Davis en Juliette Lewis. BBC 2, 00.00-01.45 uur.

Pittige komedie waarin Allen veel gebruik maakt van de handcamera om de suggestie te wekken dat we van doen hebben met een documentaire. Een al jaren samenwonend echtpaar maakt totaal onverwacht bekend te gaan scheiden. Een bevriend stel ziet zich hierdoor gedwongen de eigen relatie onder de loep te nemen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden