Review

Films op tv

RIO BRAVO

Hans Kroon

OH, MR. PORTER!

Regie: Marcel Varnel; Engeland, 1937. Met Graham Moffatt, Moore Mariott en Will Hay. BBC 2, 12.40-14.00 uur.

Heerlijke komedie. De stationschef van een Iers dorpje krijgt een trein vol wapensmokkelaars op bezoek. Die doen zich voor als spoken. Daardoor weet de stationschef niet meer waar hij het zoeken moet.

PANTHER

Regie: Mario Van Peebles; USA, 1995. Met Joe Don Baker, Kadeem Hardison en Bokeem Woodbine. België 2, 21.25-23.30 uur.

Redelijk sociaal drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Melvin Van Peebles over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse 'Black Panther'-beweging.

Twee militante zwarte mannen bespelen op gehaaide wijze de media. Daardoor lijkt hun beweging veel groter dan die in werkelijkheid is. De autoriteiten slaan alarm en suggereren dat er sprake is van een communistische mantelorganisatie.

MARNIE

Regie: Alfred Hitchcock; USA, 1964. Met Sean Connery en Tippi Hedren. België 1, 21.30-23.33 uur.

Uitstekende thriller over een kleptomane. Marnie Edgar verwerft de ene na de andere vertrouwenspositie bij grote bedrijven. Ze misbruikt die baantjes om enorme geldbedragen te verduisteren. Een uitgever die haar in dienst neemt, doorziet Marnie en dwingt haar met hem te trouwen. Dan wordt ze van de ene op de andere dag frigide.

RENEGADES

Regie; Jack Sholder; USA, 1989. Met Kiefer Sutherland en Lou Diamond Phillips. Veronica, 22.00-23.55 uur.

Aardige actiekomedie. Een undercover-agent en een Indiaan maken jacht op een gestolen buit.

SLIVER

Regie: Philip Noyce; USA, 1993. Met Sharon Stone, Tom Berenger, Martin Landau en William Baldwin. BBC 1, 23.20-01.00 uur.

Verfilming van een thriller van Ira Levin waarin wel erg veel gepraat wordt. Stone neemt haar intrek in een luxueus appartement. De eigenaar houdt haar via een video-installatie dag en nacht in de gaten. Ook haar buurman begluurt haar constant. Hebben deze heren iets te maken met de moorden die het woonoord voor de rijken teisteren?

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden