Films op tv

THE BROWING VERSION

ON HER MAJESTY'S SECRET SERVICE

Regie: Peter Hunt; Engeland, 1969. Met George Lazenby, Diana Rigg en Telly Savalas. SBS 6, 20.30-22.30, 22.50-23.30 uur.

De enige James Bond-film met George Lazenby als geheim agent 007. De weinig charismatische Lazenby kon de herinnering aan zijn voorganger Sean Connery niet doen verbleken. Deze Bond-aflevering speelt zich af in Zwitserland, waar 007 de plannen van vijand Blofeld (Telly Savalas) moet verijdelen om de wereld met biologische wapens te vernietigen. Ondanks Lazenby best de moeite waard, vooral door de actiescènes en door Bond-girl Diana Rigg.

WHITE SQUALL

Regie: Ridley Scott; USA, 1996. Met Jeff Bridges, Caroline Goodall, en John Savage. België 1, 21.45-23.49 uur.

Avonturenfilm van de regisseur van 'Alien'. Kapitein Jeff Bridges gaat met een groep moeilijke jongens de zee op. De zeiltocht moet de pubers dicipline en levenservaring bijbrengen. Tijdens de reis staan hen op de woeste zee heel wat beproevingen te wachten.

THE FLY

Regie: David Cronenberg; USA, 1986. Met Jeff Goldblum, Geena Davis en John Getz. Net 5, 22.10-23.50 uur.

Horrorklassieker. Prima remake van het gelijknamige origineel uit 1958. Jeff Goldblum is goed op dreef als jonge wetenschapper die een stapje te ver gaat met zijn experimenten. Als hij zichzelf probeert te 'teleporteren' met een zelfgemaakt apparaat, mengen zijn genen zich met die van een vlieg, die toevallig de cabine invliegt. Langzaam verandert hij in een vlieg, en dat ziet er niet al te smakelijk uit. Geena Davis speelt zijn vriendin.

LES SILENCES DU PALAIS

Regie: Moufida Tlatli; Frankrijk/Tunesië, 1994. Met Hend Sabri, Ghalia Lacroix en Amel Hedhili. Ned. 3, 22.58-01.02 uur.

Frans-Tunesisch drama over drie generaties vrouwen in een moslim-maatschappij. De Tunesische Alia raakt zwanger. Haar vriend dringt aan op een abortus, maar ze twijfelt. Als koning Sid Ali sterft, keert ze terug naar zijn paleis. Haar moeder was daar een seksslaaf en Alia is er geboren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden