Review

Films op tv

MIDWAY

Hans Kroon

Ondanks de vele sterren tegenvallende oorlogsfilm. De Amerikanen en Japanners vechten om het eilandje Midway in de Stille Oceaan. Tegelijkertijd maakt de zoon van een Amerikaanse kapitein een Hawaïaans meisje van Japanse origine het hof.

WHEN YOU COME HOME

Regie: John Baxter; Engeland, 1947. Met Leslie Holmes, Leslie Sarony en Frank Randie. BBC 2, 12.30-14.00 uur.

Aardige komedie. Een man probeert een music hall van de ondergang te redden. Dat leidt tot een ontmoeting met een prettig gestoorde therapeut.

MY GEISHA

Regie: Jack Cardiff; USA/Japan, 1962. Met Yves Montand, Shirley MacLaine en Robert Cummings. SBS 6, 13.35-15.40 uur.

Melige komedie. Een populaire Hollywood-actrice speelt al sinds mensenheugenis de hoofdrollen in de filmkomedies van haar man. In een serieuze bui trekt die regisseur naar Japan om 'Madame Butterfly' te verfilmen. Zijn echtgenote volgt hem en stelt zich, vermomd al geisha, kandidaat voor de hoofdrol.

STAY TUNED

Regie: Peter Hyams; USA, 1992. Met John Ritter, Jeffrey Jones en Pam Dawber. RTL 4, 21.00-22.35 uur.

Soms wel aardige parodie op de tv-wereld. Een verstokte tv-kijker en zijn vrouw sluiten een pact met de duivel. Daarna belanden ze in een boosaardige tv-wereld, waarin ze aan allerlei vreselijke en wrede spelletjes moeten deelnemen.

MAD MAX

Regie: George Miller; Australië, 1980. Met Mel Gibson, Hugh Keays-Byrne en Tim Burns. Veronica, 21.05-22.50 uur.

Vaak geïmiteerde sciencefiction-film maakte Mel Gibson tot wereldster. In een desolate wereld in de verre toekomst maken in leer gehulde agenten op motoren de wegen onveilig. Wanneer de familie van een van die agenten door zo'n motorbende uitgemoord wordt, begint de overlevende politieman aan een keiharde wraakactie.

THE FORTUNE COOKIE

Regie: Billy Wilder; USA, 1966. Met Jack Lemmon, Walter Matthau en Judie West. Nederland 3, 22.56-01.01 uur.

In deze rauwe en toch erg charmante komedie traden Lemmon en Matthau voor het eerst op als duo. Een onhandige cameraman wordt tijdens een rugbywedstrijd toevallig omver gelopen. Zijn zwager, een advocaat, ruikt het grote geld en verzoekt de cameraman net te doen of hij verlamd is geraakt. De onnozele hals speelt het spelletje mee, vooral in de hoop dat hij zo zijn ex-vrouw zal heroveren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden