Review

Films op tv

THUNDERBALL

Hans Kroon

Smakelijke aflevering uit de Bond-reeks. Geheim agent 007 krijgt te maken met de misdaad-organisatie SPECTRE. Die club heeft een bommenwerper met twee kernraketten aan boord ontvreemd en dreigt daarmee de hele wereld op te blazen.

BORN ON THE FOURTH OF JULY

Regie: Oliver Stone; USA, 1989. Met Tom Cruise, Willem Dafoe, Raymond J. Barry en Jessica Prunell. Veronica, 21.05-23.35 uur.

Vet drama naar de autobiografie van Ron Kovic. Een zwaar gewonde Vietnamveteraan wordt na terugkomst in Amerika als oud vuil behandeld. Hij belandt in een rolstoel, gaat door een hel en ontwikkelt zich tenslotte tot anti-oorlogsactivist.

HUDSON HAWK

Regie: Michael Lehmann; USA, 1991. Met Bruce Willis, Danny Aiello en Andie McDowell. België 1, 21.55-23.34 uur.

Komisch actie-drama met Bruce Willis als sympathieke inbreker die door twee clowneske figuren gedwongen wordt bij het Vaticaan in te breken.

THE PILLOW BOOK

Regie: Peter Greenaway; Engeland, 1995. Met Vivian Wu, Ewan McGregor, Ken Ogata en Yoshi Oida. Nederland 3, 23.17-01.20 uur.

Nodeloos ingewikkelde film vol visuele hoogstandjes. In het leven van een jonge Japanse vrouw speelt kalligrafie een belangrijke rol. Op haar verjaardagen penseelde haar vader een gelukwens op haar lichaam. Haar moeder las dan voor uit een erotisch boek over een hofdame uit de tiende eeuw. Nu verblijft ze in Hong Kong. Daar zoekt ze naar minnaars die bereid zijn hun lichamen met erotische teksten te laten beschilderen.

THE CLIENT

Regie: Joel Schumacher; USA, 1994. Met Tommy Lee Jones, Susan Sarandon en Brad Renfo. BBC 1, 23.20-01.15 uur.

Redelijke thriller naar een bestseller van John Grisham. Een elfjarige jongen is getuige van de zelfmoord van een maffia-advocaat. Daardoor wordt hij op de hielen gezeten door de maffia en de FBI. Een idealistische advocaat neemt hem in bescherming.

JOHNNY GUITAR

Regie: Nicholas Ray; USA, 1954. Met Joan Crawford, Sterling Hayden, Scott Brady en Mercedes McCambridge. BBC 2, 01.05-02.55 uur.

Klassieke western over de eigenaresse van een saloon in een klein stadje. Ze krijgt ruzie met een vrouwelijke bankier en vindt steun bij een rondtrekkende cowboy.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden