Review

Films op tv

COACH OF THE YEAR

Hans Kroon

Regie: Don Medford; USA, 1980. Met Robert Conrad, Erin Gray en Rick Paull Goldin. SBS 6, 08.20-10.05 uur.

Een tot de rolstoel veroordeelde ex-atleet en Vietnam-veteraan is verbitterd. Hij knapt weer wat op als hij aangesteld wordt als coach van een football-team dat bestaat uit moeilijke opvoedbare jongens.

THE BEST OF TIMES

Regie: Roger Spottiswoode; Engeland/USA, 1986. Met Robin Williams, Kurt Russell en Pamela Reed. SBS 6, 13.40-15.20 uur.

Aardige sportkomedie. Twintig jaar geleden ging door een fout van een football-speler een voor zijn school belangrijke wedstrijd verloren. Nog steeds zet hij alles op alles om zich te revancheren.

MAP OF THE HUMAN HEART

Regie: Vincent Ward; Australië/Canada/Engeland/Frankrijk, 1993. Met Patrick Bergin, Jason Scott Lee en Anne Perillaud. RTL 4, 14.05-16.00 uur.

Prachtig vormgegeven filmdroom. In de jaren dertig neemt een kaartenmaker een eskimo-jongen mee naar de bewoonde wereld. Daar wordt de knaap verliefd op een half-Indiaans meisje. Het lot drijft de geliefden uit elkaar. Jaren later komen ze elkaar toevallig weer tegen. De jongen bestrijdt dan als piloot Hitler en zijn trawanten.

GENTLEMEN PREFER BLONDES

Regie: Howard Hawks; USA, 1953. Met Marilyn Monroe, Jane Russell en Charles Coburn. Duitsland 2, 15.30-17.00 uur.

Heerlijke komedie over twee mooie vriendinnen die per cruiseschip naar Parijs varen om daar een aantrekkelijke en liefst schatrijke man aan de haak te slaan.

MO' MONEY

Regie: Peter MacDonald; USA, 1992. Met Daman Wayans, Marlon Wayans en Stacey Dash. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

Onderhoudende actiekomedie. Een oplichtertje wordt verliefd en besluit zijn leven te beteren. Hij gaat werken bij een creditcard-maatschappij en krijgt daar te maken met allerlei corrupte zaken.

THE BIRDCAGE

Regie: Mike Nichols; USA, 1996. Met Robin Williams, Gene Hackman en Nathan Lane. Duitsland 2, 21.45-23.40 uur.

Doldwaze, maar toch redelijk amusante Amerikaanse remake van de Franse theater- en filmhit 'La cage aux folles'. De homoseksuele eigenaar van een nachtclub in een decadente badplaats hult zich in vrouwenkleren en doet met zijn vriend net of ze een hetero-stel zijn. Zo hopen ze de conservatieve ouders van de vriendin van de zoon van de nachtclubbaas goedkeuring voor een huwelijk te ontfutselen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden