Review

Films op tv

CHEYENNE AUTUMN Regie: John Ford; USA, 1964. Met James Stewart, Karl Malden, Caroll Baker en Richard Widmark. RTL 4, 12.40-15.10 uur.

Hans Kroon

Mooie western waarin de Indianen een ongebruikelijk positieve rol spelen. Geplaagd door armoede en droogte verlaat een groep Indianen omstreeks 1860 het reservaat. Achtervolgd door het leger gaan ze op zoek naar hun oude jachtvelden.

CRITICAL CHOICES

Regie: Claudia Weill; USA, 1996. Met Betty Buckley, Stephan Keary en Pamela Reed. Nederland 2, 20.00-21.34 uur.

Sociaal drama. Een abortuskliniek wordt voortdurend aangevallen door een agressieve actiegroep. De religieuze Arlène is de meest fervente tegenstandster.

I LOVE YOU TO DEATH

Regie: Lawrence Kasdan; USA, 1990. Met Kevin Kline, Tracey Ullman, William Hurt, Joan Plowight en Keanu Reeves. Net 5, 20.30-22.10 uur.

Redelijke, zwarte komedie. De vrouw van een pizzabakker ziet lange tijd door de vingers dat haar man haar om de haverklap ontrouw is. Op een kwade dag heeft ze er echter genoeg van en besluit ze haar kwelgeest te laten vermoorden.

SUPERMAN III

Regie: Richard Lester; USA, 1983. Met Christopher Reeve, Richard Pryor en Annette O'Toole. België 2, 22.00-23.59 uur.

Zwakke aflevering van de Superman-reeks. Een gemene computerexpert slaagt erin de vliegende held in dienst van een kwade macht te stellen.

VIRTUOSITY

Regie: Brett Leonard; USA, 1995. Met Denzel Washington, Kelly Lynch en Russell Crowe. BBC 1, 23.40-00.10 uur.

Bizarre sciencefiction-film. Een ex-agent staat voor een zware klus. Hij moet een computer stoppen die de gegevens over het gedrag van tweehonderd seriemoordenaars bevat. Om die kennis in praktijk te brengen heeft de computer een menselijke gedaante aangenomen.

THE LAST WALTZ

Regie: Martin Scorsese; USA, 1978. Met The Band, Neil Young en Bob Dylan. Nederland 3, 22.56-00.52 uur.

Voortreffelijke registratie van het afscheidsconcert van The Band. Naast deze fameuze groep verschijnen ook Neil Young, Bob Dylan, Muddy Waters, Joni Mitchell en Eric Clapton.

CYCLO

Regie: Tran Anh Hung; Vietnam, 1995. Met Le van Loc en Tony Chi-Wai. BBC 2, 01.00-03.10 uur.

Prachtig gestieerd sociaal drama. Na de dood van zijn vader en nadat zijn taxifiets gestolen is komt een jonge riksja-rijder in contact met de maffia. Samen met zijn zuster belandt hij in een vloedgolf van geweld.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden