Review

Films op tv

MEMORIAL DAY

Hans Kroon

Boeiend oorlogsdrama. Enkele Vietnam-veteranen komen bij elkaar om herinneringen op te halen. Voor een van hen is die reünie een even traumatische ervaring als de oorlog zelf.

PYRATES

Regie: Noah Stern; USA, 1992. Met Kevin Bacon, Bruce Martyn Payne en Kyra Sedgwick. RTL 4, 13.20-15.10 uur.

Zwakke komedie. Telkens als een hitsig jong stelletje de liefde bedrijft, slaan de vlammen er (letterlijk) van af.

THE TWILIGHT OF THE GOLDS

Regie: Ross Marks; USA, 1997. Met Faye Dunaway, Garry Marshall, Brendan Fraser en Jennifer Beals. Net 5, 20.30-22.05 uur.

Dubieus drama. De dochter van een welgesteld joods echtpaar raakt zwanger. Uit onderzoek blijkt dat het nog niet geboren jongetje drager is van het homo-gen. De vraag of er wel of niet geaborteerd moet worden, verdeelt het gezin in twee kampen.

BLADE RUNNER

Regie: Ridley Scott; USA, 1982. Met Harrison Ford, Sean Young, M. Emmet Walsh en Rutger Hauer. Veronica, 22.05-00.15 uur.

Tot vervelens toe geïmiteerde sciencefiction-film met glansrol van Hauer. Een privé-detective maakt jacht op robots die zich, hopend op het eeuwige leven, voordoen als echte mensen.

SILVER BRUMBY

Regie: John Tatoulis; Australië, 1993. Met Russell Crowe, Amiel Daemion en Russell Crowe. Nederland 1, 22.34-00.01 uur.

Redelijk drama naar het populaire kinderboek van Elyne Mitchell. Een man laat geen middel onbeproefd om een zilverkleurig wild paard zijn wil op te leggen. Het paard doet alles om uit handen van de mensen te blijven.

TOPLESS WOMEN TALK ABOUT THEIR LIVES

Regie: Harry Sinclair; Nieuw Zeeland, 1997. Met Danielle McCormack, Ian Hughes en Joel Tobeck. Duitsland 2, 00.05-01.30 uur.

Aardige tragikomedie. Een opstandig pubermeisje raakt zwanger en weet niet van wie. Een van haar vele ex-vriendjes trekt bij haar in en beweert, bij hoog en bij laag, dat hij de vader van haar kind is.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden