Review

Films op tv

LES MISERABLES

Hans Kroon

Regie: Claude Lelouch; Frankrijk, 1995. Met Jean-Paul Belmondo, Michel Moujenah en Alessandra Martines. RTL 4, 11,55 - 15.10 uur.

Net als in 'Les uns et les autres' uit 1981 laat Lelouch ook in deze film de feiten en ficties uit twee tijdperken door elkaar heen dwarrelen. Dit keer husselt hij het leven in de twintigste eeuw en Victor Hugo's klassieke roman door elkaar.

THE PRIVATE AFFAIRS OF BEL AMI

Regie: Albert Lewin; USA, 1945. met Angela Lansbury, Ann Dvorak en George Sanders. BBC 2, 14.30 - 16.25 uur.

Goede film naar een verhaal van Guy de Maupassant. Een jonge journalist met criminele neigingen maakt in het Parijs van begin vorige eeuw carrière door in zee te gaan met dames die goed in de slappe was zitten.

YOU ONLY LIVE TWICE

Regie: Lewis Gilbert; Engeland, 1967. Met Sean Connery, Donald Pleasence, Mie Hama, Akiko Wakabayashi en Tetsuro Tamba. SBS 6, 20.30 - 22.40 uur.

Lekkere actie-film over de fameuze Britse geheim agent 007. James Bond belandt in Japan en staat daar eindelijk in levende lijve tegenover zijn erfvijand Ernst Stravo Blofeld.

VOYAGE

Regie: John Mackenzie; USA, !993, Met Eric Roberts, Rutger Hauer, Karen Allen en Connie Nielsen, Veronica, 00.30 - 22.10 uur.

Spannende thriller doet sterk denken aan 'Dead Calm'. Een keurig echtpaar maakt per zeilboot een reisje op zee. De rust wordt verstoord wanneer er een psychopaat aan boord kruipt.

SECRETS AND LIES

Regie: Mike Leigh; Engeland, 1996. Met Phyllis Logan, Brenda Blethyn en Timothy Soall. België 2, 20.55 - 23.25 uur.

Ontroerend familie-drama werd op het Filmfestival van Cannes bekroond met een Gouden Palm. Na de zwaarmoedige film 'Naked' slaat Leigh in 'Secrets and Lies' een luchtigere toon aan. Een jonge zwarte vrouw gaat op zoek naar haar biologische moeder. Ze stuit op een straatarme en verloederde blanke vrouw met vele familieleden die het leven ook niet aankunnen.

DE NIEUWE MOEDER

Regie: Paula van der Oest; Nederland, 1996. Met Geert De Jong, Janis Reinis, Arys Amdsons en Hannah van Lunteren. Nederland 1, 22.32 - 00.06 uur.

Aangrijpend drama met mooie acteerprestaties en vele sfeervolle 'typisch' Nederlandse taferelen. Sinds de dood van zijn moeder komt er geen woord meer over de lippen van een Lets jongetje. Om hem weer aan de praat te krijgen, gaat zijn vader met hem op zoek naar de inmiddels volwassen vrouw waarmee de jongen lang geleden correspondeerde.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden