Review

Films op tv

LITTLE RITA NEL WEST

Hans Kroon

WATERLOO BRIDGE

Regie: Mervyn LeRoy; USA, 1940. Met Vivien Leigh en Robert Taylor. BBC 2, 11.45-13.30 uur.

Lekker melodrama. Een ballerina wordt verliefd op een Britse militair. Hij vertrekt naar het front en verdwijnt daar spoorloos. Vervolgens raakt zij aan lager wal.

THE LAST OUTPOST

Regie: Lewis R. Foster; USA, 1951. Met Ronald Reagan, Rhonda Flemming en Bruce Bennett. SBS 6, 14.10-15.40 uur.

Middelmatige western met Amerika's ex-president werd door het publiek zeer gewaardeerd. In de Amerikaanse burgeroorlog staan twee broers tegenover elkaar. Wanneer de kolonisten aangevallen worden door Sioux-indianen slaan ze de handen ineen.

THE LAST SUPPER

Regie: Stacey Title; USA, 1995. Met Courtney B. Vance, Annabeth Gish, Cameron Diaz, Ron Eldard en Jonathan Penner. Net 5, 20.30-22.20 uur.

Nauwelijks amusante zwarte komedie. Vijf progressieve studenten komen iedere zondag samen om te dineren. Ze nodigen dan altijd een aartsreactionair uit. Die wordt na vele verhitte discussies koelbloedig vermoord.

COOGAN'S BLUF

Regie: Donald Siegel; USA, 1968. Met Clint Eastwood, Lee J. Cobb, Susan Clark, Don Stroud en Tisha Sterling. Veronica, 22.05-23.50 uur.

Gewelddadige, maar ook erg amusante voorloper van de tv-serie 'McCloud'. Een sheriff van het platteland probeert in New York een hem ontglipte boef te vangen. Hij gedraagt zich daarbij als een onvervalste cowboy.

PALOOKAVILLE

Regie: Alan Taylor; USA, 1995. Met Vincent Gallo, William Forsythe en Adam Trese. Duitsland 2, 00.20-01.50 uur.

Aangename mengeling van komedie en tragedie. In een duf provincieplaatsje proberen drie mislukkelingen het beste van hun levens te maken. Ze besluiten het criminele pad te kiezen.

CITY GIRL

Regie: Friedrich Wilhelm Murnau; USA, 1930. Met Mary Duncan, David Torrence, Charles Farrell en Edith York. Duitsland 1, 00.50-02.15 uur.

Interessant melodrama. Een plattelandsjongen wordt verliefd op een meisje uit de grote stad. Moet hij thuis blijven wonen of de stem van zijn hart volgen?

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden