Review

Films op tv

LOVE HURTS

Aardige tragikomedie. Een charmante kluns neemt zich voor op de trouwdag van zijn zus de bloemetjes buiten te zetten. Op het huwelijksfeest ontmoet hij zijn ex. Dat leidt tot heel wat kommer en kwel.

MISSISSIPPI BURNING

Regie: Alan Parker; USA, 1988. Met Gene Hackman, Willem Dafoe en Frances McDormand. Net 5, 20.30-22.40 uur.

Dit wel erg lekker vormgegeven racismedrama is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In het diepe zuiden van Amerika verdwijnen in 1964 drie ijveraars voor de mensenrechten. Twee FBI-agenten moeten die zaak onderzoeken. De oudste (Hackman) is een blank, niet van racisme vrij te pleiten heethoofd uit het noorden. Zijn jongere collega uit het zuiden heeft meer oog voor nuances, maar lapt de wet wel erg makkelijk aan zijn laars. Pas wanneer de Ku Klux Klan hen in de tang neemt slaan ze de handen ineen.

THE PUNISHER

Regie: Mark Goldblatt; USA/Australië, 1989. Met Louis Gossett jr., Dolph Lundgren en Jeroen Krabbé. SBS 6, 20.30-22.05 uur.

Simplistische actiefilm met Krabbé als doorsnee crimineel. Een agent staat op het punt samen met zijn collega af te rekenen met een maffiabaas. Net op dat moment worden de vrouw en het kind van zijn maat op afschuwelijke wijze afgeslacht.

THE SHOOTIST

Regie: Don Siegel; USA, 1976. Met John Wayne, James Stewart, Lauren Bacall en Ron Howard. België 1, 21.55-23.39 uur.

Imposante western met de laatste filmrol van John Wayne. Hij speelt een oude revolverheld die te horen krijgt dat hij binnenkort aan kanker zal overlijden. Toch laat hij zich nog verleiden tot een laatste klus. In 1979 werd Wayne zelf door kanker geveld.

FATAL INSTINCT

Regie: Carl Reiner; USA, 1993. Met Sean Young en Sherilyn Fenn. BBC 2, 22.00-23.30 uur.

Flauwe parodie op erotische thrillers als 'Fatal attraction' en 'Basic instinct'.

JUDGEMENT NIGHT

Regie: Stephen Hopkins; USA, 1993. Met Emilio Estevez. Jeremy Piven, Stephen Dorff en Cuba Gooding jr. BBC 1, 00.15-01.55 uur.

Smakelijke thriller over vier keurige Amerikaanse jongeren. Tijdens een autoritje nemen ze een verkeerde afslag van de snelweg. Ze belanden in een getto en krijgen daar te maken met moord en doodslag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden