Review

Films op tv

DON'T TELL MOM THE

Hans Kroon

Melige komedie. Moeder gaat met vakantie en vertrouwt haar kroost toe aan een strenge oppas. Die bezwijkt bij een van de eerste confrontaties met de rebelse jeugd aan een hartaanval. Vervolgens blijken de jongelui erg goed voor zichzelf te kunnen zorgen.

GET SHORTY

Regie: Barry Sonnenfeld; USA, 1995. Met John Travolta, Gene Hackman, Danny DeVito en Renee Russo. België 1, 21.35-23.20 uur.

Vermakelijke film naar het gelijknamige boek van Elmore Leonard. Een eigenzinnige filmliefhebber koestert een droom. Eens moet en zal hij zelf een film produceren. Wanneer die wens eindelijk in vervulling gaat, komt hij er snel achter dat Hollywood en de maffia elkaars evenknieën zijn.

UNIVERSAL SOLDIER

Regie: Roland Emmerich; USA, 1991. Met Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme en Ally Walker. Veronica, 22.05-23.50 uur.

De genetisch gemanipuleerde supermannen Lundgren en Van Damme staan zij aan zij in een militair eliteteam. Door een gijzelingszaak komen ze tegenover elkaar te staan.

NELLY & MONSIEUR ARNAUD

Regie: Claude Saute; Frankrijk/Italië/Duitsland, 1995. Met Michel Serrault, Emmanuele Béart en Jean-Hughes Anglade. Duitsland 2, 22.55-00.40 uur.

Boeiend psychologisch drama. Een jonge, net gescheiden vrouw begint een relatie met een pas gepensioneerde rechter. Hij staat haar financieel bij. In ruil daarvoor moet zij zijn memoires opschrijven.

LA PROMESSE

Regie: Luc & Jean-Pierre Dardenne; België/Frankrijk/Luxemburg, 1996. Met Jérémie Reinier en Olivier Gourmet. België 2, 23.20-00.50 uur.

Ontroerend realistisch getint drama. Een man wordt slapend rijk door illegalen uit te buiten. Hij krijgt zijn streken thuis wanneer zijn zoon bevriend raakt met een van zijn slachtoffers.

JUMPIN' JACK FLASH

Regie: Penny Marshall; USA, 1986. Met Whoopi Goldberg, Stephen Collins, Carol Kane en Jeroen Krabbé. BBC 1, 00.05-01.45 uur.

Flauwe komedie over een kantoormeisje dat genoeg heeft van haar werk en het grote avontuur zoekt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden