Review

Films op tv

BLOWING WILD

Sloom romantisch actiedrama. Een vrijbuiter is in Mexico op zoek naar olie en wordt voortdurend lastiggevallen door bandieten. Hij vraagt een oude vriend om hem te assisteren. Pas na lang aarzelen hapt die toe. De vriend is namelijk bang zijn vrouw aan de vrijbuiter te verliezen. Die vrees is, blijkt al gauw, zeer terecht.

THE WIZARD

Regie: Todd Holland; USA, 1989. Met Luke Edwards en Vincent Leahr. RTL 4, 11.35-13.20 uur.

Komedie over twee broertjes. De een is uiterst bedreven in computerspelletjes. Voor een kampioenschap maken ze, constant kibbelend, samen een lange reis.

MEATBALLS: PART II

Regie: Kenn Wiederhorn; USA, 1984. Met Tammy Taylor, Archie Hahn en John Mengatti. SBS 6, 14.45-16.15 uur.

Aardige tienerkomedie. Hoe kom je de zomer door wanneer je ouders je wekenlang achterlaten in een zomerkamp? Door te triomferen in bokswedstrijden met lotgenoten in een ander kamp.

COCKTAIL

Regie: Roger Donaldson; USA, 1988. Met Tom Cruise, Elisabeth Shue en Bryan Brown. Duitsland 3, 22.00-23.35 uur.

Gelikte en sexy komedie waarin mooie jongen Cruise veel vrouwenharten breekt. Hij speelt een levenslustige barkeeper die er zwierig op los jongleert met flessen en glazen. Vooral die kunstjes maken hem zeer geliefd bij de andere sekse.

LOCAL HERO

Regie: Bill Forsyth; Engeland, 1982. Met Burt Lancaster, Peter Riegert, Peter Capaldi en Dennis Lawson. België 2, 22.55-00.45 uur.

Innemende komedie met een maatschappij-kritische ondertoon. Een Amerikaanse multinational wil een klein Schots dorp ombouwen tot de belangrijkste olieraffinaderij in Europa. De werknemer die de haalbaarheid van dat plan moet onderzoeken raakt onder de indruk van het pittoreske dorpje en het Schotse natuurschoon. Om orde op zaken te stellen verschijnt zijn hoogste baas in het gehucht.

HEIDI FLEISS

Regie: Nick Broomfield; Engeland, 1995. Duitsland 3, 23.35-01.30 uur.

Erg amusante semidocumentaire. Broomfield laat geen middel onbeproefd om in contact te komen met Heidi Fleiss, de hoerenmadam die vele Hollywood-beroemdheden aan hun gerief hielp.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden